Amber/Barnsteen kralen side drill ca. 10-12mm
  • Streng ca. 68cm
  • Met schroefsluting
€69,95Incl. btw €57,81Excl. btw
Amber/Barnsteen kralen rond ca. 7.7mm
  • Streng ca. 7.5cm
€3,85Incl. btw €3,18Excl. btw
Barnsteen kralen rond ca. 12.5mm
  • Streng ca. 40cm
€37,95Incl. btw €31,36Excl. btw
Barnsteen kralen rond ca. 8mm
  • Streng ca. 40cm
€15,95Incl. btw €13,18Excl. btw
Barnsteen kralen rond ca. 6.5mm
  • Streng ca. 40cm
€12,95Incl. btw €10,70Excl. btw
Barnsteen kralen rond ca. 7mm
€19,95Incl. btw €16,49Excl. btw
Barnsteen kralen rond ca. 6mm
€15,95Incl. btw €13,18Excl. btw
Barnsteen kralen rond ca. 7mm
  • Streng ca. 40cm
€19,95Incl. btw €16,49Excl. btw
Barnsteen kralen rond ca. 6mm
  • Streng ca. 40cm
€15,95Incl. btw €13,18Excl. btw
Amber/Barnsteen kralen side drill ca. 10-12mm
€69,95Incl. btw €57,81Excl. btw

Barnsteen kralen of Amber kralen

Wat maakt de barnstenen kralen of amber kralen tot een bijzondere edelsteenkraal?

Barnsteen (ook wel amber genoemd maar dat is feitelijk onjuist. In het Engels is het inderdaad ‘Amber’ en in het Nederlands is amber eigenlijk een kleurnaam. Deze verwarring zie je ook bij de steen ‘Turkoois’ en de kleur turquoise. Trouwens, een substantie uit de darmen van de potvis wordt ook amber genoemd. Deze geurt sterk en wordt in parfums gebruikt).

Het woord barnsteen - in het Duits Bernstein - is afkomstig van het Nedersaksische woord börnen dat branden betekent. Deze edelsteen is inderdaad brandbaar.

Barnsteen is een fossiele hars die afkomstig is van naaldbomen. Deze bomen, de Pinus succinifera, is een nog levende dennensoort. De hars is miljoenen jaren geleden uit de bomen gedropen en daarna versteend, soms met de luchtbelletjes en/of beestjes er nog in. Het feit dat veel insecten in Barnsteen worden aangetroffen ontging ook de Romeinen niet. Zij verklaarden dit (correct!) door aan te nemen dat Barnsteen vloeibaar was toen het de insecten bedekte.


Barnsteen kralen: welke werking hebben ze?

Barnsteen is een krachtige, reinigende steen die negatieve energie en pijn omzet in positieve energie en daardoor evenwicht brengt en stabiel en vrolijk maakt. Barnsteen bevordert een flexibele, open, spontane en zorgeloze houding en versterkt het vertrouwen in jezelf. Hierdoor vermindert de steen neerslachtigheid, stress, depressie en suïcidaliteit. Lichamelijk kan Barnsteen helpen bij klachten van de maag, darmen, milt, nieren, keel en galblaas. Het vermindert gewrichtsklachten, versterkt de slijmvliezen en stimuleert het genezen van wonden. Het verlicht de pijn bij het doorkomen van tanden en kiezen bij kinderen. Barnsteen heeft een positieve werking op de ziekte van Lyme (die je kunt oplopen door een tekenbeet).

Barnsteen kralen: welke feitjes weet jij over deze edelsteenkraal

 

De hardheid van Barnsteen is 2-2,5, de dichtheid is 1-1,1

Barnsteen kralen horen bij het sterrenbeeld Leeuw

Morgen aan de slag met jouw Barnsteen kralen?

Ben je net als ik een tikje ongeduldig! En kan je niet wachten om met deze prachtige barnsteen kralen of amber kralen aan de slag te gaan. Wacht dan niet langer en bestel deze prachtige edelstenen kraal voor vijf uur.  Wij gaan in ieder geval direct aan de slag om jouw  pakketje met de Barnsteen kralen te pakken. En als de post ook nog eens op tijd bezorgd. Ja dan kun je morgen zelf je sieraad maken met deze prachtige Barnsteen kraal. Uiteraard  jouw de Barnsteen kralen bij ons in goede handen. Wij zorgen ervoor dat deze Barnsteen kralen streng zorgvuldig worden ingepakt.