Uitzonderlijke collectie versteend hout bij Van Loon

Van Loon gemstones & more heeft een uitzonderlijke collectie interieur- en decoratieartikelen van versteend hout. De robuuste ruwe buitenkant en de gepolijste kleurvolle vlakken zorgen voor een fraaie combinatie en een exclusieve uitstraling.

Versteend hout
Versteend hout bestaat uit fossiel hout. Het is miljoenen jaren geleden ontstaan door dat het hout heel langzaam verging. Dit proces van verstening gebeurt onder de grond. Grondwater dat langzaam door de bodem sijpelt, zet mineralen af waar de houtstoffen wegrotten. Zo worden alle organische materialen vervangen door mineralen. Doordat de afzetting en rotting in een gelijk tempo gaan, blijft de structuur van het hout behouden.  
Zo worden de kleinste details vereeuwigd. Versteende jaarringen en verschillende weefsels kunnen tot op microscopisch niveau worden getraceerd.
De diverse soorten houtfossielen hebben verschillende kleurtinten en prachtige natuurlijke texturen.

Versteend hout heeft een hardheid van 7 op de hardheidsschaal van Mohs, hetzelfde als kwarts.

Interieurartikelen & more


Schijven en schalen van versteend hout kunnen gebruikt worden als decoratie of als plateau om bijzondere sieraden of andere mooie dingen op te etaleren. De jaarringen van bomen die tientallen miljoenen jaren geleefd hebben komen mooi uit in deze uit stammen van versteend hout gezaagde schijven.
Elk stuk is uniek qua materiaal en afmetingen en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Want versteend hout staat ook prachtig in uw tuin, bij een vijver of tussen de planten. En het is geschikt om ook in het najaar of winter buiten te staan. Door de bijzondere herkomst, vertelt elk uitzonderlijk stuk versteend hout een ander verhaal uit een tijdperk vóór dat van de mens.