Inspiratie 12mm Lavasteen armband met DZI kraal
€0,00Incl. btw €0,00Excl. btw

DZI kralen

Weinig kralen worden omringd door zoveel mythe en mysterie als de DZI kralen (ookwel GZI, zi, ghzi en TZI). De geëtste agaten worden gevonden in Tibet, Bhutan, Ladakh en Nepal. Men vermoedt dat de DZI kralen ongeveer tweeduizend jaar oud zijn.

Legendes over de DZI kralen

Er bestaan heel veel legendes over de DZI kralen. Zo zouden ze niet door de mens gemaakt zijn, maar door de goden gecreëerd. Ze brengen geluk en weren het kwaad af. Ze beschermen de drager tegen lichamelijk letsel.

Het woord DZIi (spreek uit als sie) betekent pracht, heldere uitstraling, waardigheid en perfectie.

Vooral de Tibetanen geloven echt dat de DZI kralen van de goden komen en beschouwen de DZI kralen vanwege de herkenbare tekening van de steen als Tianyunzhun, 'het goddelijke oog'.

Sinds mensenheugenis worden de DZI kraal door zijn beschermende eigenschappen ook als een heilig amulet beschouwd. DZI-kralen spelen dan ook een belangrijke rol in de Tibetaanse cultuur. Ze worden nog steeds gebruikt bij de bereiding van de Tibetaanse geneeskunde.

 

Doordat de écht oude DZI kraal gemaakt van natuurlijke agaat zeldzaam zijn, is deze ook ongelooflijk gewild en daardoor zeer kostbaar. Vandaar dat de nieuw modern gemaakte DZI kraal aan populariteit wint.

 

De herkenbare patronen van de DZI kraal

In onze webshop hebben we een aantal prachtige soorten DZI-kralen van agaat. Altijd met de zeer herkenbare patronen. Je vindt bij ons DZI-kralen in diverse kleuren en vormen. De kleur en het patroon van de DZI-kralen kan per streng verschillen. En zoals je van ons gewend bent, zijn alle DZI kralen van de beste kwaliteit! En niet geheel onbelangrijk. Bestel jij je de kralen voor vijf uur online dan zorgen wij dat ze dezelfde dag nog worden verzonden.

 

Alvast veel plezier!
 

 

-xxx- Ilona

P.s.

Gebrek aan inspiratie? Kijk dan ook eens in onze inspiratierubriek