Chrysocolla kralen rond 9mm
  • Streng ca. 38.5cm
  • Klik voor staffelkorting
€39,95Incl. btw €33,02Excl. btw
Chrysocolla kralen rond ca. 12mm
  • Streng ca. 38.5cm
€45,00Incl. btw €37,19Excl. btw
Chrysocolla kralen ca. 10mm
  • 100% natuurlijk
  • streng ca. 39cm
€39,95Incl. btw €33,02Excl. btw
Chrysocolla kralen facet rond ca. 2mm
  • 100% Natuurlijk
  • Streng ca. 39cm
€13,95Incl. btw €11,53Excl. btw

Chrysocolla kralen

Chrysocolla kralen hebben een doorschijnend tot opaak groene, blauwe, blauwgroene of bruine kleur en een doffe tot glasglans. De streepkleur is lichtgroen. Dat is de kleur van het mineraal welke achterblijft als het gekrast wordt over ongeglazuurd porselein ter identificatie. Chrysocolla kralen kunnen soms verward worden met Turkoois kralen maar de streepkleur verraad om welke steen het gaat: die van Turkoois kraal is vaal blauwwit!
Pure Chrysocolla is zacht en kwetsbaar en daardoor eigenlijk niet bruikbaar voor het maken van sieraden. Maar er wordt ook ver-agathiseerde Chrysocolla gevonden in Chalcedoon kwarts. Door het kwarts krijgt het zijn glans en duurzaamheid.

De naam Chrysocolla kralen is afgeleid van de Griekse woorden chrysos goud en kolla lijm. Chrysocolla werd namelijk gebruikt om goud te solderen.


De werking van Chrysocolla kralen

Wat er over de werking van deze steensoort wordt gezegd.

Chrysocolla zorgt voor balans en innerlijk evenwicht en werkt activerend of kalmerend al naar gelang wat nodig is in een bepaalde situatie. Het helpt negatieve emoties zoals schuldgevoel en (liefdes)verdriet verminderen. De steen zet aan tot zelfreflectie, stimuleert een neutrale en open houding en laat de waarheid naar boven komen. Het bevordert helderheid van geest, maakt creatief en bevordert communicatie. Chrysocolla werkt ontgiftend, verkoelend, bloeddrukverlagend, koortsverlagend, ontspannend en kramp opheffend. Het heeft een positieve werking op lever, schildklier, longen, nieren, darmen, keel, amandelen, artritis en artrose, fibromyalgie, brandwonden, botten, spijsvertering en reguleert de insuline productie.

De hardheid van Chrysocolla is 2,5-3,5, de dichtheid is 2,1

Chrysocolla kralen behoren bij het sterrenbeeld Waterman, Tweelingen, Stier en Maagd.

 

-xxx- Ilona