Fluoriet kralen facet kubus 8x8mm
  • Afmeting streng ca. 19cm
€67,50Incl. btw €55,79Excl. btw
Fluoriet kralen facet druppels ca. 8x8x4mm
  • Afmeting streng ca. 20cm
€67,50Incl. btw €55,79Excl. btw
Fluoriet kralen facet rondel ca. 6x4mm
  • 100% Natuurlijk
  • Streng ca. 39cm
€18,95Incl. btw €15,66Excl. btw
Fluoriet kralen rond facet ca. 3mm
  • 100% Natuurlijk
  • Streng ca. 38cm
  • Rijggat ca. 0.4mm
€7,95Incl. btw €6,57Excl. btw

Fluoriet kralen


De namen van Fluoriet kralen of vloeispaat zijn afgeleid van het Latijnse fluere, dat stromen, vloeien betekent. Ook de naam van het element fluor is ervan afgeleid.
In zuivere vorm is Fluoriet kleurloos, maar afhankelijk van de sporenelementen die het bevat kan het verschillende kleuren hebben. De Oude Grieken en Romeinen waren dol op Fluoriet. Ze maakten er kommen en schalen in allerlei kleuren van. Fluoriet was zo populair, dat het zelfs werd nagemaakt om aan de vraag te kunnen voldoen! Vooral de blauwe Fluoriet, die onder meer in Engeland gevonden werd, was ongelooflijk populair.

In China is Fluoriet ook al eeuwenlang een geliefde edelsteen om beeldjes en gebruiksvoorwerpen van te maken. Dat komt omdat het een zacht gesteente is en dus gemakkelijk te snijden en te bewerken. De Chinezen beschouwden de groene Fluoriet kralen - net als alle andere groene stenen trouwens - als een krachtige talisman en amulet. Het mineraal van de Fluoriet kralen zou vooral bescherming bieden tegen hekserij en duivelskunsten.
Vanaf het midden van de achttiende eeuw werd Fluoriet gebruikt als vloeispaat bij de verwerking van metaal en glas en bij de vervaardiging van allerlei kleuren email.


De werking van Fluoriet kralen

Wat er over de werking van deze steensoort wordt gezegd.


Fluoriet is een beschermende en stabiliserende steen, die het zelfvertrouwen vergroot en helpt structuur te brengen in ons leven. De steen geeft inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens en werkt emotioneel stabiliserend. Omdat de steen de concentratie bevordert, is Fluoriet is een goede steen om te dragen tijdens het studeren. Daarnaast beschermt het tegen en reinigt elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van computers en mobiele telefoons). De Fluoriet kralen hebben een positieve werking op stijfheid, gewrichtsproblemen (zoals artritis) en reuma. Zij zijn goed voor de botten en tanden en het verlicht de pijn bij gordelroos en andere zenuwpijnen. Verder hebben Fluoriet kralen een gunstige werking op de huid (bijvoorbeeld op puistjes en rimpels) en slijmvliezen, vooral van de ademhalingswegen.

De hardheid van Fluoriet is 4, de dichtheid 3,2

Fluoriet kralen behoren bij het sterrenbeeld Waterman en Vissen.
 

-xxx- Ilona