Azuriet armband ca. 12mm AA kwaliteit
  • 100% natuurlijk
  • Ca. 17cm
  • Uniek
€131,95Incl. btw €109,05Excl. btw

Azuriet Kralen

Waarom zijn Azuriet kralen zulke speciale edelsteen kralen?
Het doorzichtig tot doorschijnende typisch azuurblauwe Azuriet geeft de Azuriet kralen een lichtblauwe streepkleur en een glasglans. Wat is streepkleur? Daarmee bedoelt men in de mineralogie de kleur van het minerale poeder dat achterblijft als porselein bekrast wordt. In dit geval door een Azuriet, mineraal. Dit wordt gedaan om het te identificeren. De streepkleur wordt bepaald door het mineraal over een wit stukje ongeglazuurd porselein te halen. Het achterblijvende poeder is karakteristiek voor het betreffende mineraal! Azuriet wordt gevonden de Verenigde Staten, Frankrijk, Marokko, Namibië en Australië.

De naam Azuriet is afgeleid van het Perzische woord lazhward, dat ‘blauw’ betekent.

Azuriet wordt al eeuwen lang gebruikt als een blauwpigment. Het was vroeger bekend als Azurro Della Magna (uit het Italiaans). Wanneer Azuriet gemengd wordt met olie wordt het heel lichtgroen. Wanneer het gemengd wordt met eierdooier wordt het grijsgroen. De vraag is waarom je dat laatste zou willen doen…. Wij maken van deze edelstenen kraal mooie sieraden van. Of nemen het op in onze mineraal collectie!

Azuriet kralen: de werking ervan

Wat er over de werking van deze steensoort wordt gezegd.


Azuriet is een sterk inzicht gevende en geneeskrachtige steen. Hij stimuleert psychische en intuïtieve ontwikkeling en inzichten. Op emotioneel gebied helpt Azuriet bij angsten en fobieën. Maar de Azuriet kraal helpt ook bij stress en verdriet. Lichamelijk heeft Azuriet een sterke geneeskrachtige werking en dan met name op de keel, tanden, nieren, galblaas, lever, milt, schildklier en botten.

Azuriet kralen weet feitjes over deze bijzondere edelsteenkraal

De hardheid van Azuriet is 3,5-4, de dichtheid 3,8

De Azuriet kraal hoort bij het sterrenbeeld Boogschutter
Jouw Azuriet kralen streng online besteld

Dit betekend dat er in onze edelsteen kralen groothandel direct wordt begonnen met pakken. Op die manier kan jouw pakket met Azuriet kralen om zelf sieraden te maken nog dezelfde dag met de post mee. En als de post de  normaal bezorgd dan kan je er morgen al mee aan de slag. Voorwaarde hiervoor is wel dat je deze mooie Azuriet kralen voor vijf uur besteld. En zoals altijd worden ook deze edelsteenkralen ingepakt met de grootste zorg die je van ons bent gewend.