Chrysopraas kralen / hangers op- en aflopend van ca. 12x7x4 tot 32x7x4mm
€59,95Incl. btw €49,55Excl. btw
Chrysopraas kralen rond facet ca. 4mm
  • 100% Natuurlijk
  • Streng ca. 39cm
€13,95Incl. btw €11,53Excl. btw
Chrysopraas kralen rond facet ca. 3mm
  • 100% Natuurlijk
  • Streng ca. 39cm
€12,95Incl. btw €10,70Excl. btw

Chrysopraas kralen

Het Chrysopraas van de Chrysopraas kralen is een variëteit van het mineraal chalcedoon, waarmee het de chemische, optische en fysische eigenschappen deelt. De naam van de Chrysopraas kralen heeft alles met de kleur te maken. De naam van de Chrysopraas kralen komt uit het Grieks: Chrysos is goud, Prason is prei (van Prasinon: groen. Chrysopraas is de meest zeldzame en meest waardevolle appelgroene edelsteen uit de Chalcedoon familie. Hij werd in vroeger tijden dan ook nog wel eens verward met Smaragd maar in tegenstelling tot Smaragd, dat zijn kleur dankt aan chroom, heeft Chrysopraas zijn heldere lentegroene kleur te danken aan de aanwezigheid van kleine hoeveelheden nikkel.

Chrysopraas werd al gebruikt door de Grieken, de Romeinen en de Egyptenaren voor het vervaardigen van zegels, juwelen en allerlei ornamentele objecten vanwege zijn levendige kleur. Chrysopraas wordt ook wel de steen van Venus genoemd.

De werking van Chrysopraas kralen

Wat er over de werking van deze steensoort wordt gezegd.

De Chrysopraas kraal werkt sterk zuiverend, zowel geestelijk als lichamelijk. Het vermindert afhankelijkheid van de liefde en goedkeuring van anderen (en daardoor jaloezie en liefdesverdriet) en gaat dwanggedachten en -handelingen tegen. Het vermindert slaapproblemen en nachtmerries en claustrofobie. De steen versterkt creativiteit en waardering voor mooie dingen en kunst. Op het lichaam werkt een Chrysopraas kraal sterk ontgiftend en ontslakkend en stimuleert de leveractiviteit. De kraal heeft een positieve werking op huidaandoeningen, ogen, jicht en onvruchtbaarheid bij vrouwen vooral als die wordt veroorzaakt door een infectie. Chrysopraas kralen in combinatie met Rookkwarts helpen bij schimmelinfecties.

De hardheid van Chrysopraas is 6-7, de dichtheid is 2,6

Chrysopraas kralen behoren bij het sterrenbeeld Weegschaal.

 

-xxx- Ilona