Geen producten gevonden...

Dumortieriet kralen

De edelsteen Dumortieriet is bij de mensen niet zo heel erg bekend, dat komt ook omdat Dumortieriet niet bepaald voor het oprapen ligt. Dit neemt natuurlijk niet weg dat dit werkelijk prachtige kralen zijn na het slijpen en polijsten. De kleur van de dumortieriet kralen is intens diep en warm en is verkrijgbaar in (azuur / violet) blauw, paars en een rozig tot bruine tint. Dumortieriet kralen hebben een doorschijnende glasglans die soms zelfs een bijzonder fraaie parelmoer glans vertoond.

Historie van Dumortieriet kralen

Pas in de 2e helft van de 19e eeuw is dit gesteente ontdekt. De meeste Dumortieriet stenen worden gevonden in Frankrijk, Californië, Japan, Nevada, Tsjechië en Madagaskar. In Nevada wordt overigens de beste edelsteen kwaliteit gevonden.

Deze steen is vernoemd naar de Franse paleontoloog (een wetenschapper die zich bezighoudt met fossielen) dhr. M.A. Dumortier die leefde van 1802-1873. De eerste Dumortieriet steen werd trouwens gevonden in de Rhône door dhr. Gonnard. Echter deze geoloog heeft als blijk van waardering van al zijn verdiensten op het gebied van zijn vakbekwaamheid de naam van deze steen verbonden aan zijn vriend Dumortier. Vandaar dat er ook veel wordt gedacht dat hij de allereerste ontdekking gedaan heeft…

Soms ziet men de Dumortieriet kralen wel eens aan voor Lapis Lazuli, Sodalit of Toermalijn en dat is jammer want de Dumortieriet heeft toch echt zijn eigen aparte kenmerken.

Leuk weetje over dumortieriet kralen

Een leuk en zeer aparte weetje is wel dat Dumortieriet sinds 1920 gebruikt wordt bij het vervaardigen van serviesgoed, dit is mogelijk omdat de steen bij hoge temperaturen (1800 graden C en hoger) een prachtig glanzend en vooral helderwit porselein oplevert. Pas veel later is men deze ruwe Dumortieriet steen gaan slijpen en polijsten om er de mooiste kralen van te maken.

Wat er over de werking van deze steensoort wordt gezegd.

Dumortieriet kralen bevorderden de harmonie, ze ontspannen en helpen bij het loslaten of verwerken van paranoia. Bijkomend voordeel is dat deze steen in staat zou zijn om je zenuwstelsel in balans te houden.

Tot slot, de Dumortieriet kralen horen bij het sterrenbeeld Leeuw en is verbonden aan de maand augustus.

De hardheid van deze edelsteen is 7 – 8,5.

 

-xxx- Ilona