Tussenzetsel Zeeuwse knop verzilverd
 • ca. 32x20mm
€6,04Incl. btw €4,99Excl. btw
Zeeuwse knop connector verzilverd
 • Ca. 23x6mm
€4,99Incl. btw €4,12Excl. btw
Mini zilver poetsdoekje *********** Gratis *********
 • Klein en handig
 • Niet wassen!
 • Max. 1 gratis per bestelling
€0,00Incl. btw €0,00Excl. btw
Zeeuwse knop connector verzilverd
 • Ca. 27x25mm
€7,88Incl. btw €6,51Excl. btw

Zeeuwse Knoppen

In deze rubriek vind je Zeeuwse knoppen en Zeeuwse knopen om te verwerken in je zelf gemaakte sieraden. De collectie Zeeuwse knoppen en  Zeeuwse knopen bestaat uit o.a. uit de volgende items:

 • Zeeuwse knop sloten
 • Zeeuwse knop tussenzetsels
 • Zeeuwse knop hangers
 • Zeeuwse knop oorstekers
 • Zeeuwse knopen en Zeeuwse knopjes

De Zeeuwse knopjes en knopen zijn verzilverd of verguld.

Zeeuwse knoppen leuke weet feitjes:

Bij de Zeeuwse knop of het Zeeuwse knoopje had ik altijd het beeld dat deze het eerst door vrouwen werden gedragen. Niets blijkt minder waar te zijn. Het waren met name de mannen die ze het eerst droegen. In de vorm van een Zeeuws knopje werd dit aan de boord van het hemd bevestigd. Deze knopen werden ook wel braam knopen( ook wel keel knopen) genoemd. Pas later zijn de vrouwen de Zeeuwse knop gaan dragen als broche of mutsspeld. 

Wist je dat vroeger de Zeeuwse knoop door heel Nederland werd gedragen? Helaas verdween de knoop uit vele klederdrachten. Alleen de Zeeuwen die wisten deze mooie traditie met de knoop in stand te houden. Vandaar dat het vandaag de dag de Zeeuwse knop wordt genoemd.  

Zeeuwse knoppen statussymbolen uit het verleden:  

Wist je dat vroeger de Zeeuwse knoppen status symbolen bij uitstek waren. Des te groter de Zeeuwse knoop was des te voornamer het heerschap of dame in kwestie waren?  Ook de materialen zeiden veel over invloed van de drager. Zo had je Koperen, Zilveren of Gouden Zeeuwse knoppen. 

Zeeuwse knoppen bloemen van Zeeland:

De Zeeuwse knop is een prachtig en gedetailleerd sieraad stuk. Vaak terug te zien in verschillende materialen zoals goud, zilver, vermeil maar ook verzilverd of verguld. Je ziet Zeeuwse knoppen ook in allerlei sieraad onderdelen terug komen. Zo zijn er de Zeeuwse knoop sloten, de Zeeuwse knoop tussen zetsels, de Zeeuwse knoop hangers, Zeeuwse knoop oorbellen of oorstekers en de befaamde Zeeuwse knoop broche.  Als je goed naar dit wel zeer gedetailleerde kunststukje kijkt zie je de vorm van een bloem. En als je er zo over na denkt dan staat deze wel zeer bijzondere bloem symbool voor Zeeland. De Zeeuwse knop "een symbool om trots op te zijn".

Zeeuwse knoppen online kopen

Ik kan me goed voorstellen dat je na het lezen lezen over de Zeeuwse knoop erg enthousiast en bent geworden om een volgend sieraad ontwerp een ode aan de Zeeuwse knop te brengen. In dat geval: bestel je favoriete Zeeuwse knoop voor vijven. Wij pakken de Zeeuwse knoop direct voor je in. Uiteraard met de zorg die het verdiend. Bovendien verzenden we nog dezelfde dag.

 

-xxx- Ilona