Rijgdraad en zilverdraad

De mooiste armbanden en colliers maak je met rijgdraad en zilverdraad van hoge kwaliteit. Wij zijn exclusief distributeur voor Europa van Cenfill rijgdraad. Dit is professioneel RVS rijgdraad met coating. Ons rijgdraad met coating is verkrijgbaar in vele diktes, vanaf 0,18 mm. Het rijgdraad met coating is leverbaar in 7- 19- en 49 draads.

Griffin

Als je kralen rijgt of knoopt heb je rijgdraad van goede kwaliteit nodig. Het Duitse merk Griffin voldoet daarin aan de verwachtingen van de Duitse Degelijkheid.
Naast het gecoate staaldraad, waar we elders op deze site uitgebreid op in gaan, leveren we ook zijde rijgdraad, nylon power rijgdraad en high performance rijgdraad. Deze producten zijn stuk voor stuk van uitstekende kwaliteit en, op het high performance rijgdraad na, in verschillende kleuren te verkrijgen. Wanneer kies je voor het één en wanneer kies je voor het ander?

Verschillende soorten rijgdraad

Deze drie verschillende soorten rijgdraad van Griffin kunnen veelal voor dezelfde doeleinden worden gebruikt. Voor het knopen van parels wordt traditioneel zijde gebruikt. Dit heeft de elegante uitstraling die bij parels past. Het is sterk en heeft een geringe rek waardoor het prettig en makkelijk is in het gebruik. Dat geldt vooral bij het knopen. Omdat zijde van Griffin een echt natuurproduct is voelt het, letterlijk, zijdezacht aan. De prijs is daardoor ook wat hoger dan van nylon power.
Nylon power daarentegen heeft een wat gladder oppervlak dan zijde en is ook wat rekbaarder dan zijde. Nylon power van Griffin kan je tot ongeveer 3 á 4 % uitrekken om vervolgens in zijn oorspronkelijke lengte terug te komen. Deze eigenschap is voor het knopen zeer nuttig. Nylon power is ook beter bestand tegen breken omdat het een extra behandeld nylon is en daardoor dubbel zo sterk als het traditionele nylon.
High performance rijgdraad van Griffin is alleen in het wit verkrijgbaar. Het is nagenoeg onbreekbaar en volledig rek vrij. Het wordt gemaakt van speciale High-Tec vezels. Zelfs de dunste draad is praktisch niet met de hand te breken.

Zowel zijde rijgdraad, nylon power rijgdraad als high performance rijgdraad, allen van Griffin, zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, met een lengte van 2 meter inclusief naald gewikkeld op kaartjes.