Charoiet armband AA kwaliteit
  • Kraal ca. 9mm
  • Armband maat ca. 18mm
€77,95Incl. btw €64,42Excl. btw
Charoiet armband AA kwaliteit
  • Kraal ca. 13mm
  • Armband maat ca. 18mm
€167,95Incl. btw €138,80Excl. btw
Charoiet armband ca. 13x11x6mm
  • 100% Natuurlijk
  • Maat armband ca. 18cm
€34,95Incl. btw €28,88Excl. btw

Charoiet kralen

Charoiet kralen zijn lichtbruin, lila of paars van kleur en heeft een glas- tot parelglans en een witte streepkleur (dat is de kleur van het minerale poeder dat achterblijft als porselein ermee bekrast wordt. Dit doet men ter identificatie). Bij Charoiet kralen is identificatie van de steensoort met hulpmiddelen volstrekt overbodig omdat de patronen en kleuren in Charoiet kralen zo uniek zijn dat deze steen direct herkenbaar is. Hoewel Charoiet bedrieglijk veel op edelsteen lijkt, is het een mineraal met een complexe chemische formule.

De hoofdbestanddelen van Charoiet en daarmee Charoiet kralen zijn fosfor, calcium en sodium. Het verhaal gaat dat Charoiet pas in 1940 ontdekt is maar het was in 1978 dat het ook een duidelijke beschrijving en dus bekendheid kreeg. Daarmee is Charoiet één van de meest recente edelsteen-ontdekkingen. Daarbij is het ook nog eens een geologische afwijking want het wordt maar op één plaats in de wereld gevonden! Door het Murun massief in Rusland loopt de rivier de Chara en voilà; de verklaring van de naam en tevens dus de vindplaats! Soms wordt het ook wel Tsaroiet genoemd, een verwijzing naar de Russische Tsaren.

De werking van Charoiet kralen

Wat er over de werking van deze steensoort wordt gezegd.

Charoiet helpt weerstanden en obstakels te overwinnen en helpt om goed met veranderingen om te gaan. De steen stimuleert daadkracht, vastberadenheid, spontaniteit en onvoorwaardelijke liefde en vermindert stress en zorgen. Het helpt om los te komen van de negatieve invloeden van anderen. Het vermindert gevoelens van heimwee, angst om alleen achter te blijven en onzekerheid. Lichamelijk werkt de steen kramp opheffend en kalmerend. Charoiet heeft een positief effect op de bloeddruk en het hart, lever, alvleesklier, autisme en slaapproblemen. De steen stimuleert de stofwisseling.

De hardheid van Charoiet is 5-6, de dichtheid 2,5.

Charoiet kralen behoren bij het sterrenbeeld Maagd, Schorpioen en Boogschutter.

-xxx- Ilona