Unakiet kralen kralen rond ca. 8mm
  • Streng ca. 39cm
€7,95Incl. btw €6,57Excl. btw
Unakiet kralen rond mini ca. 2mm
  • Streng ca. 39.5cm
  • Rijggat ca. 0.4mm
€6,25Incl. btw €5,17Excl. btw
Unakiet kralen ster ca. 4mm
  • Streng ca. 39cm
  • Rijggat ca. 0.6mm
€11,95Incl. btw €9,88Excl. btw

Unakiet kralen

De groen/roze Unakiet kralen zijn een mix van Epidoot (groen), Veldspaat (roze), Kwarts. De afwisseling van de olijfgroene Epidoot gecombineerd met de roze zwemen van de Veldspaat, maken deze steen qua uiterlijk zo aantrekkelijk. Eigenlijk is het een soort graniet, dat ook wel epidootgraniet of pomptongraniet wordt genoemd. Omdat de tekening van de Unakiet kralen wel een beetje aan bloemen doen denken, wordt de Unakiet kraal ook wel eens misleidend bloemenjaspis genoemd, maar het is absoluut geen jaspis kraal.

 

Unakiet kralen door de jaren heen
Al in de 18e eeuw werd Unakiet ontdekt als decoratief bouwmateriaal. In de USA waar Unakiet gevonden wordt, vind je zelfs gebouwen die bekleed zijn met Unakiet of zelfs helemaal met het Unakiet opgetrokken zijn. Hoewel men al snel in de gaten had dat Unakiet zich ook uitstekend leent voor vazen, schalen en nog veel meer siervoorwerpen, werd Unakiet pas in de 20e eeuw gebruikt als kralen of cabochons.

De symboliek van de Unakiet kraal: aarding, bescherming, genezing en herstel

Wat er over de werking van deze steensoort wordt gezegd.

De Unakiet kraal werkt geruststellend en verzachtend en geeft houvast in moeilijke tijden. Unakiet kralen kunnen helpen bij het verwerken van pijnlijke problemen. Unakiet is dan ook een fantastische steen voor het oplossen van energetische blokkades. Blokkades in ons lichaam die ontstaan zijn door onbewuste patronen ontstaan door vaak negatieve, nog niet helemaal doorvoelde ervaringen.

Daarnaast absorbeert Unakiet elektromagnetische straling van bijvoorbeeld PC, magnetron en mobiele apparaten.

Fysiek stimuleert deze steensoort het zelfgenezend en herstellend vermogen van het lichaam.

Let op: draag je sieraden van Unakiet kralen, dan zou je aan kunnen komen. Het bevordert namelijk gewichtstoename als dit nodig is. Bovendien stimuleert deze steen de haargroei en bevordert het een goed verloop van de zwangerschap.

 

Bij welk sterrenbeeld hoort deze steensoort?
De Unakiet kraal hoort bij het sterrenbeeld Schorpioen.

 

In onze webwinkel vind je verschillende strengen van 100% natuurlijke Unakiet kralen.

 

Alvast veel plezier!

 

-xxx- Ilona