Ontvang een gratis armbandje bij besteding van €75, en zelfs twee armbandjes vanaf een orderwaarde van €100!
Lapis Lazuli kralen (100% natuurlijk)
- 100% natuurlijk
- Streng ca. 38.5cm
- 100% natuurlijk
- A kwaliteit
- Streng ca. 38cm
- 100% natuurlijk
- Streng ca. 40cm
- Klik voor staffelkorting
- Streng ca. 38.5cm
- 100% natuurlijk
- Voordelige keuze
- Rijggat ca. 0.6mm
- 100% natuurlijk
- Streng ca. 39cm
- 100% natuurlijk
- Streng ca. 34cm
- Met de hand geslepen
- 100% natuurlijk
- Met de hand geslepen
- Streng ca. 35.5cm
- Streng ca.40cm
- 100% natuurlijk
- 7 soorten edelsteen
- van elk soort 7 kralen
- Amethist
- Lapis Lazuli
- Blue Spot Jaspis
- Aventurijn
- Tijgeroog
- Butter Jade
- Rose Jaspis
- Afmeting streng ca. 55cm
- Afmeting streng ca. 18cm
- Streng ca. 18cm
- Incl. tussenstukken
- Klik voor staffelkorting
- 100% Natuurlijk
- Streng ca. 39cm
- 100% Natuurlijk
- Streng ca. 38cm
Lapis Lazuli
Mineralogisch gezien is Lapis Lazuli een gesteente. Het is namelijk samengesteld uit verschillende mineralen zoals Calciet, Augiet, Diopsiet, en Pyriet. Lazuriet is echter altijd het belangrijkste bestanddeel. Pure lazuriet heeft een donkerblauwe tot groenblauwe kleur. Komen er in de Lazuriet andere mineralen voor zoals calciet en in het bijzonder Pyriet, dan noemen we het gesteente Lapis Lazuli.
Lapis Lazuli (welke niet is bijgekleurd) komt voor in diverse kwaliteiten. Een mooie kwaliteit heeft weinig tot geen wit calciet en heeft een gelijkmatige verdeelde kleur. Afghanistan is de grootste leverancier van deze kwaliteit. Daar komt de donkerste vorm van lapis lazuli vandaan; het beminde koningsblauw met glimmende stukjes Pyriet voor de schittering zorgen. Als dit gelijkmatig en fijn is verdeeld over de steen verhoogt het pyriet de kwaliteit. Pyriet waarborgt ook de echtheid van de steen. Daarbij geldt ook; een dieper blauw verhoogt de prijs van de steen. Te veel pyriet zorgt voor een groenige uitstraling in de lapis lazuli waardoor de waarde van de steen weer daalt.
Historie
Al in de oudheid was Lapis lazuli bekend. Toen Britse onderzoekers in 1922 het graf van Tutankhamon openden ontdekten ze ongekende schatten. Vóór Christus regeerde deze farao regeerde Egypte. Zijn tombe was rijk versierd met Lapis Lazuli kralen. Het dodenmasker van Tutankhamon is overbekend. Het is rijkelijk ingelegd met de koningsblauwe edelsteen.
De vondst van een edelstenen armband uit eerste dynastie (ongeveer 3150 tot 2853 voor Christus) bewijst dat lapis lazuli kralen in Egypte nog vroeger werd gebruikt. Het ontwerp, destijds gedragen door een Thinitische prinses, kan zelfs tegenwoordig nog worden gebruikt. Het wordt gevormd door 3 rijgdraden waaraan afwisselend kralen van Goud en Turkoois zijn geregen. Bolvormige lapis lazuli kralen onderbreken dit patroon waar de 3 draden doorheen gaan.
In het oude Egypte vertegenwoordigde de kleur blauw het goddelijke en stond het symbool voor het leven en de wedergeboorte. Beide aspecten maakten een wezenlijk deel uit van het leven in die tijd.
Alvast veel plezier!