Oersterk elastiek rond 0.40mm
  • Rol 140-160 meter
€6,45Incl. btw €5,33Excl. btw
Oersterk elastiek rond 0.50mm
  • Rol 100-110 meter
€7,65Incl. btw €6,32Excl. btw
Oersterk elastiek rond 0.60mm
  • Rol 70-80 meter
€8,95Incl. btw €7,40Excl. btw
Oersterk elastiek rond 0.70mm
  • Rol 54-55 meter
€10,25Incl. btw €8,47Excl. btw
Oersterk elastiek rond 0.80mm
  • Rol 42-43 meter
€11,45Incl. btw €9,46Excl. btw
Oersterk elastiek rond 1.0mm
  • Rol 26-27 meter
€12,75Incl. btw €10,54Excl. btw
Oersterk elastiek kleurloos
  • Lengte onbekend (10m?)
  • Voordelige keuze
  • makkelijk te verwerken
€1,45Incl. btw €1,20Excl. btw

Elastiek voor sieraden( kleurloos)

Elastiek voor sieraden (kleurloos) is altijd handig om in huis te hebben. Ideaal voor het maken van armbandjes en andere sieraden met rek. Ons kleurloze elastiek is verkrijgbaar op rollen van 50 meter. Het is mega sterk en super elastisch. Geen probleem dus als de sieraden vaak om en af gedaan worden.


Gebruik van elastiek voor sieraden

In het dagelijks leven komen we elastiek veel tegen. Denk aan het elastiekje dat om de lente uitjes zit en het overbekende post elastiek. Dat laatste is gemaakt van rubber en bij kinderen erg gewild. Je kan er bijvoorbeeld een prachtige katapult mee maken. Met het woord elastiek worden verschillende rekbare materialen bedoeld. Het is overigens niet zo dat alle rekbare materialen ook elastiek zijn.
Elastiek wordt onder andere gebruikt in kleding (zoals een elastiekje in de mouwen) en in rekbare stoffen. Zoals je al gemeld kom je het elastiekje ook tegen bij de groenteboer en bij de post. Daarnaast zie je dat elastische materialen ook worden gebruikt voor het dempen van trillingen.

In de kralenwereld wordt ook gebruik gemaakt van elastiek. Zo kan je makkelijk een armband maken van kralen en die op een elastiek rijgen. Knoopje in de beide uiteinden en klaar is je armband. Snel, eenvoudig, past iedereen en is door iedereen zelfstandig aan te doen. Je hebt immers geen hulp nodig om een slotje te bedienen. Op deze manier kan je ook een wikkel armband maken. Hierbij is de omvang van de pols en de grootte van de kralen belangrijk. De armband mag niet te los zitten maar zeker ook niet te strak. Je kan er ook voor kiezen een brede kralenarmband te weven. Daarvoor is het van belang dat het overgrote deel van de kralen van dezelfde grootte zijn. De kralen verspringen dan om en om in hoogte wat een speels effect geeft. Je kan er ook zelf je haar elastiek mee maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de afgeknipte eindjes die zijn overgebleven. Leg het elastiek in een ‘8-vorm’ en rijg een paar mooie kralen aan de lussen. In het midden stop je het elastiek in een knijpkraal. Maak je lussen op maat en knijp de knijpkraal dicht met een knijptang. Knip de losse eindjes af en werk het geheel af met een knijpkraalverberger.