Oersterk elastiek rond 0.40mm
 • Rol 140-160 meter
€9,95Incl. btw €8,22Excl. btw
Oersterk elastiek rond 0.50mm
 • Rol 100-110 meter
€9,95Incl. btw €8,22Excl. btw
Oersterk elastiek rond 0.60mm
 • Rol 70-80 meter
€9,95Incl. btw €8,22Excl. btw
Oersterk elastiek rond 0.70mm
 • Rol 54-55 meter
€9,95Incl. btw €8,22Excl. btw
Oersterk elastiek rond 0.80mm
 • Rol 42-43 meter
€9,95Incl. btw €8,22Excl. btw
Oersterk elastiek rond 1.0mm
 • Rol 26-27 meter
€9,95Incl. btw €8,22Excl. btw
Oersterk elastiek kleurloos
 • Lengte onbekend (10m?)
 • Voordelige keuze
 • makkelijk te verwerken
€1,45Incl. btw €1,20Excl. btw

Elastiek voor sieraden( kleurloos)

Elastiek voor sieraden (kleurloos) is altijd handig om in huis te hebben. Ideaal voor het maken van armbandjes en andere sieraden met rek. Ons kleurloze elastiek is verkrijgbaar op rollen van 50 meter. Het is mega sterk en super elastisch. Geen probleem dus als de sieraden vaak om en af gedaan worden.

Gebruik van elastiek voor sieraden

In het dagelijks leven komen we elastiek veel tegen. Denk aan het elastiekje dat om de lente uitjes zit en het overbekende post elastiek. Dat laatste is gemaakt van rubber en bij kinderen erg gewild. Je kan er bijvoorbeeld een prachtige katapult mee maken. Met het woord elastiek worden verschillende rekbare materialen bedoeld. Het is overigens niet zo dat alle rekbare materialen ook elastiek zijn.
Elastiek wordt onder andere gebruikt in kleding (zoals een elastiekje in de mouwen) en in rekbare stoffen. Zoals je al gemerkt hebt kom je het elastiekje ook tegen bij de groenteboer en bij de post. Daarnaast zie je dat elastische materialen ook worden gebruikt voor het dempen van trillingen.

In de kralenwereld wordt ook veel gebruik gemaakt van elastiek. Zo kan je gemakkelijk een armband maken van kralen en die op elastiek rijgen. Knoopje in de beide uiteinden en klaar is je armband. Snel, eenvoudig, past iedereen en is door iedereen zelfstandig aan te doen. Je hebt immers geen hulp nodig om een slotje te bedienen. Op deze manier kan je ook een wikkelarmband maken. Hierbij is de omvang van de pols en de grootte van de kralen belangrijk. De armband mag niet te los zitten maar zeker ook niet te strak. Je kan er ook voor kiezen een brede kralenarmband te weven. Daarvoor is het van belang dat het overgrote deel van de kralen van dezelfde grootte zijn. De kralen verspringen dan om en om in hoogte wat een speels effect geeft. Je kan er ook zelf je haarelastiek mee maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de afgeknipte eindjes die zijn overgebleven. Leg het elastiek in een ‘8-vorm’ en rijg een paar mooie kralen aan de lussen. In het midden stop je het elastiek in een knijpkraal. Maak je lussen op maat en knijp de knijpkraal dicht met een knijptang. Knip de losse eindjes af en werk het geheel af met een knijpkraalverberger.

Perfect elastiek voor armbandjes

De elastiek in ons assortiment is heel goed geschikt voor het maken van armbandjes. Elastiek voor armbandjes biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele sluitingen zoals een slotje of een gesp. Hier zijn enkele redenen waarom elastiek de perfecte keuze is voor je armbandjes:

 

 1. Gemakkelijk om en af te doen: Met elastiek kun je je armbandjes moeiteloos om- en afdoen. Je hoeft geen gedoe te hebben met het vastmaken van een slotje of het verstellen van een gesp. Het elastiek past zich aan de vorm van je pols aan en blijft stevig op zijn plaats zitten.
 2. Comfortabel om te dragen: Elastiek voor armbandjes is comfortabel om te dragen, omdat het zacht en flexibel is. Door de rek zal het armbandje niet te strak om je pols zitten. 
 3. Geschikt voor alle polsmaten: Elastiek voor armbandjes is verkrijgbaar in verschillende diktes en elasticiteitsniveaus, waardoor het geschikt is voor alle polsmaten. Of je nu een smalle of een brede pols hebt, je kunt altijd elastiek vinden die perfect past.
 4. Veelzijdig en aanpasbaar: Elastiek voor armbandjes is bijzonder veelzijdig en aanpasbaar. Je kunt het combineren met verschillende kralen, bedels en andere sierlijke elementen om unieke en persoonlijke armbandjes te creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Hoe Armbandjes te Maken met Elastiek?

Het maken van armbandjes met elastiek is onwijs leuk en relatief eenvoudig. Het vereist geen speciale vaardigheden of gereedschappen. Volg deze eenvoudige stappen om je eigen mooie armbandjes te maken:

 

Stap 1: Verzamel alle benodigde materialen, waaronder elastiek, kralen, bedels en eventuele andere decoratieve elementen die je wilt gebruiken.

Stap 2: Meet de gewenste lengte van je armbandje door het elastiek om je pols te wikkelen. Voeg indien nodig een paar extra centimeters toe voor een comfortabele pasvorm.

Stap 3: Rijg de kralen en bedels op het elastiek in de gewenste volgorde. Wees creatief en experimenteer met verschillende kleuren en patronen.

Stap 4: Zodra je tevreden bent met het ontwerp, knoop je het elastiek stevig vast. Gebruik een dubbele knoop om ervoor te zorgen dat het niet losraakt. Een uitgebreide uitleg voor een stevige knoop geven we verderop in dit artikel.

Stap 5: Knip het overtollige elastiek af, maar laat voldoende ruimte over zodat de knoop stevig blijft.

Stap 6: Controleer of je armbandje goed past door het om je pols te schuiven. Pas indien nodig de lengte aan door de knoop los te maken en het elastiek bij te knippen.

 

Met deze eenvoudige stappen kun je moeiteloos je eigen armbandjes maken en je persoonlijke stijl tot uitdrukking brengen.

 

Een stevig knoopje in je armband elastiek: zo doe je dat!

 

Ben je bezig met het maken van je eigen armbanden met kraaltjes? Dan weet je waarschijnlijk hoe belangrijk het is om een stevig knoopje in je elastiek te leggen. Zo'n knoopje zorgt ervoor dat je armband niet uit elkaar valt en dat je er lang van kunt genieten. In onderstaand filmpje zie je stap voor stap hoe je een stevig knoopje maakt in je armband elastiek. Onder het filmpje kun je nog eens uitgebreid lezen hoe je dit doet. 

 

 

Stap 1: het begin

Laten we beginnen! Als je je armband vol hebt geregen met je favoriete kraaltjes, pak je het elastiek aan beide uiteinden vast en houd je het strak gespannen. Dit zorgt ervoor dat je knoopje goed stevig zal zijn.

Stap 2: eerst eenmaal omslaan

Nu gaan we het elastiek knopen. Neem het uiteinde van het elastiek in je ene hand en sla het eenmaal om je andere hand. 

Stap 3: bovenlangs 2x omslaan

Vervolgens sla je het uiteinde nogmaals bovenlangs om je ene hand, deze keer twee keer. Het elastiek zal nu twee lussen rond je andere hand hebben.

Knoop leggen in elastiek voor armbandjes

Stap 4: daar is je knoop

Op dit punt heb je al een stevige basis voor je knoop gelegd. Het elastiek is nu goed vastgedraaid. Dit is het moment waarop je ziet dat je knoop begint te vormen.

Stap 5: stevig aantrekken

Het geheim van een stevig knoopje is het goed aantrekken. Houd de lussen strak vast met je ene hand terwijl je met je andere hand het uiteinde van het elastiek langzaam aantrekt. Je zult merken dat het elastiek zichzelf om de lussen wikkelt en een mooie knoop vormt.

Stap 6: werk het knoopje weg in een kraaltje

Tadaa, je hebt nu een stevig knoopje in je armband elastiek gelegd! Dit knoopje zorgt ervoor dat je kralen niet afglijden en je armband mooi op zijn plaats blijft. Werk het knoopje weg in een kraaltje, zodat je er straks niets meer van ziet.

Stap 7: eindje afknippen en klaar

Als je tevreden bent met je knoopje, kun je het overtollige elastiek met een schaar afknippen, zorg ervoor dat je niet te dicht bij de knoop knipt.

 

En daar heb je het, een stevig knoopje in je armband elastiek dat je kralen op hun plaats houdt. Veel plezier met het maken van je eigen armbanden en het leggen van perfecte knoopjes in je elastiek!