10 cm vermeil ketting met kraaltjes rood Koraal
 • Ca. 3mm
 • Geleverd aan 1 stuk
€7,95Incl. btw €6,57Excl. btw
1 paar Zwarte Sponskoraal stokjes ca. 40x4mm
 • 100% natuurlijk
 • Elk paartje net anders
€2,50Incl. btw €2,07Excl. btw
1x Koraal takje rood M
 • Bijgekleurd
 • ca. 66x23mm
€3,95Incl. btw €3,26Excl. btw
1x Koraal takje rood L
 • Bijgekleurd
 • ca. 70x10mm
€4,95Incl. btw €4,09Excl. btw
1x Koraal takje rood XL
 • Bijgekleurd
 • ca. 85x11mm
€5,95Incl. btw €4,92Excl. btw
Koraal kralen rood ca. 57x8mm
 • Bijgekleurd
€36,50Incl. btw €30,17Excl. btw
Bloedkoraal (Corallium Rubrum) Figa handje ca. 14x4mm
 • 100% natuurlijk
€11,95Incl. btw €9,88Excl. btw
14k/20 Gold filled hangertje hoorntje ca. 12mm
€17,95Incl. btw €14,83Excl. btw
Koraal takje 14krt/20 Goldfilled ca. 12-18mm
 • 100% natuurlijk
 • Indien uitverkocht informeer naar de mogelijkheden
€7,95Incl. btw €6,57Excl. btw

Bloedkoraal kralen

Door zijn kleur en zeldzaamheid stonden de bloedkoraal kralen vroeger even hoog aangeschreven als Diamant, Smaragd, Saffier en Robijn. Bloedkoraal komt voor in diep water met een rotsachtige bodem zoals op onderzeese bergen onder richels en in en rond grotten, waar vaak sterke stromingen zijn. Bloedkoraal groeit in een tempo van minder dan een centimeter per jaar! Dat is super langzaam vergeleken met andere koralen. 

Omdat bloedkoraal samenwerkt met roodalgen, die, de naam zegt het al, rood zijn, lijkt het alsof koraal zelf die kleur heeft. Deze kleur komt echter puur van de algen, want dit koraal is van zichzelf wit!

De Rijke Geschiedenis van Bloedkoraal

Bloedkoraal kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot eeuwen geleden. In de oudheid geloofde men dat het beschermende eigenschappen had, waardoor het een populaire keuze was voor amuletten en sieraden. Een bloedkoraal ketting werd om de hals van een kind gehangen ter bescherming tegen kwade invloeden. Om die reden is het ook te zien op christelijke afbeeldingen van Maria met Kind. En zeelieden droegen vaak bloedkoraal als talisman, in de overtuiging dat het geluk bracht en hen beschermde tegen de woede van de zee. Deze traditie zet zich vandaag voort, waar bloedkoraalsieraden zeer gewild zijn vanwege hun schoonheid en symboliek.

Hoe Draag je een Bloedkoraal Ketting?

Bloedkoraal kettingen worden vaak gedragen als statement-sieraden bij formele gelegenheden, maar ze kunnen ook subtiel worden gecombineerd met alledaagse outfits. Ze vormen een prachtig contrast bij eenvoudige kleding en voegen een vleugje glamour toe aan elke look. Of het nu een avondjurk is of een casual blouse, een bloedkoraal ketting voegt altijd een vleugje verfijning toe.

Duurzame bron van bloedkoraal

De meeste schade aan de koraalriffen, waarvan er meer dan tweeduizend soorten bestaan en waarvan er slechts een paar met uitsterven worden bedreigd, wordt niet toegebracht door de sieradenindustrie. De grootste boosdoeners zijn de visserij, de stijging van de watertemperatuur en de diepzeewinning van olie en aardgas. Omdat wij de natuur een warm hart toedragen, bieden wij hier alleen milieuverantwoord en legaal koraal aan.

Sponskoraal is kleurig maar niet kostbaar. De natuurlijke kleuren zijn rood, purper en geel maar het wordt ook geverfd. Het is een veelvoorkomende soort en daarom wordt Sponskoraal ook niet met uitsterven bedreigd. Het is bijzonder licht in vergelijking met edelstenen van dezelfde grootte en daarom zijn relatief grote kralen toch te verwerken in bijvoorbeeld kettingen omdat ze niet veel wegen.

 

Hoe Bloedkoraal te Dragen en Te Gebruiken

Als sieraad wordt bloedkoraal vaak verwerkt tot kettingen, armbanden en ringen. Het wordt aanbevolen om het direct op de huid te dragen om de volledige energetische voordelen te ervaren. Voor meditatie kan een klein stuk bloedkoraal in de hand worden gehouden om de focus te vergroten en een diepere staat van ontspanning te bereiken.

In essentie is bloedkoraal veel meer dan alleen een mooi sieraad; het is een krachtige metgezel die ons verbindt met de oerkrachten van de natuur. Of het nu als sieraad wordt gedragen of als spirituele hulpbron wordt gebruikt, bloedkoraal blijft een intrigerende en betekenisvolle steen in de wereld van edelstenen.

Energetische Eigenschappen van Bloedkoraal

Bloedkoraal wordt vaak geassocieerd met energie en vitaliteit. Volgens oude overtuigingen heeft het de kracht om levenskracht en moed te stimuleren. Mensen dragen het graag als amulet om zichzelf te beschermen tegen negatieve energieën en om hun innerlijke kracht te vergroten. Het helpt bij bloedarmoede, hoge bloeddruk, ijzertekort, steenpuisten en het krijgen van tanden bij baby's en kinderen. De steen werkt bloedstelpend, bevordert borstvoeding en heeft een positieve invloed op de benen. Daarnaast geeft het de drager zelfvertrouwen, moed en kracht.

De hardheid van Koraal is 3-3,5, de dichtheid is 2,7

Koraal heeft geen verwijzing naar een sterrenbeeld