Zwarte Gitten kralen facet rond ca. 8mm
  • Streng ca. 39cm
  • 100% natuurlijk
  • Originele zwarte Gitten
  • Rijggat ca. 1.0mm
€14,95Incl. btw €12,36Excl. btw
Zwarte Gitten kralen facet rond ca. 10mm
  • Streng ca. 40cm
  • 100% natuurlijk
  • Originele zwarte Gitten
€16,95Incl. btw €14,01Excl. btw
Zwarte Gitten kralen facet rond ca. 12mm
  • Streng ca. 39cm
€19,95Incl. btw €16,49Excl. btw
Zwarte Gitten kralen facet rond ca. 10mm
  • streng ca. 32cm
€14,95Incl. btw €12,36Excl. btw

Git kralen( Zwarte gitten)

Git is een fossiel dat in het Jura tijdperk onder hoge druk in modder is ontstaan uit 135 miljoen (!) jaar oud hout van de araucariaceae-boomfamilie. Git kralen worden in twee vormen gevonden, de harde Git kraal en de zachte Git kraal, met een hardheid van 4 resp. 3 op de hardheidsschaal van Mohs.

Historie van Git kralen

Het is bijna niet voor te stellen maar in de hunebedden in Drenthe zijn al Git kralen gevonden! 
In de Historia ecclesiastica gentis Anglorum (Kerkgeschiedenis van de Engelsen) wordt in 731 al geschreven dat: Brittannië veel en uitstekend git produceert, een zwarte edelsteen die oplicht in vuur; in brand gestoken verjaagt het slangen en als het door wrijven wordt opgewarmd blijft alles wat je ertegenaan houdt, net als bij barnsteen, eraan vast plakken (bij Git kan inderdaad een elektrische lading worden opgewekt door er met een wollen doek over te wrijven).


Toen Prins Albert in 1861 overleed, ging zijn weduwe Koningin Victoria in het rouwzwart gekleed. Door juwelen van Git kralen bij de rouwkleding te dragen maakte zij in de 19e eeuw deze halfedelsteen kralen populair onder de gegoede klasse.
In de roaring twenties werd in de Verenigde Staten het dragen van lange halskettingen door jonge vrouwen een trend. De kettingen waren gemaakt van meerdere strengen Git kralen, die van de hals tot voorbij het (lage) middel reikten.
Git kralen worden traditioneel gebruikt voor rozenkransen van monniken.

De naam komt van het Grieks Lithos Gagatès dat steen uit Gagas betekent. Gagas was een plaats en een rivier in het antieke Griekse Lycië, Klein-Azië. Via het Oudfranse jaiet werd de naam verder verbasterd tot Git. De uitdrukking 'gitzwart' komt natuurlijk hier vandaan!

De werking van Git kralen

Wat er over de werking van deze steensoort wordt gezegd.


Git kalen hebben een sterke connectie met de aarde en heeft een zuiverende werking op alle niveaus. De steen trekt negatieve energie en vervuiling (energie die er niet hoort) uit je systeem en beschermt je energieveld tegen negatieve invloeden. Het helpt je om negatieve ervaringen achter je te laten en weer tot jezelf te komen en zuiver te leven. Git ondersteunt de reinigende werking van de lever en de nieren.

De hardheid van Git is 3-4, de dichtheid 1,3

Bij Git kralen behoren tot het sterrenbeeld Steenbok

 

-xxx- Ilona