open-popup-link

Ilona's Webgems

Kralen die Stralen!

Voor 17 uur besteld, morgen in huis ( werkdagen )

Filter producten

Kleur

Maat

Model

Materiaal

Categorieën

 • Voor 17 uur besteld,
  morgen in huis (werkdagen)
 • 100% niet goed
  Geld terug garantie!
 • Geniet elke dag van
  de nieuwste items
 • Altijd de beste deals
  en prijzen
 • Veilig online betalen
  via uw eigen bank

Spacers

Tip: Via het linker menu kun je links bovenaan filteren op materiaal soort zoals sterling zilver, Vermeil, Goldfilled etc. Klik op + voor de variaties.

1 - 24 van 55

1 - 24 van 55

Daisy spacer

Leuk kraaltje, die daisy spacer vind je niet? Wist je dat dit kraaltje een specifieke functie heeft? De naam zegt het eigenlijk al; spacer. Dit betekent zoveel als ‘tussenlaag’, ‘spatie’ of ‘ruimte’. Het woord daisy betekent ‘madeliefje’ wat op de vorm van de daisy spacer duidt. De bolletjes rond het rijggat suggereren een madeliefje. Een spacer of daisy spacer gebruik je om tussenruimte in een ontwerp te creëren of op te vullen. Die tussenruimtes ontstaan bijvoorbeeld tussen grote bijzondere kralen of als je een reeks kralen van één kleur of vorm wil onderbreken.

Verschillende spacers

Hoewel de bloemvorm van de daisy spacer bijna overal bij past wil je in sommige ontwerpen wellicht een andere vorm gebruiken. Bij Ilona’s verkopen we verschillende soorten spacers. Zo vind je bij ons kleine vierkante en ronde kralen die je als spacer kan gebruiken. Sommigen zijn van edelsteen, zoals hematiet. Wij verkopen spacers van verschillende materialen. De daisy spacer leveren wij bijvoorbeeld in sterling zilver en oud koper. Andere spacers zijn verkrijgbaar in het al eerder genoemde hematiet, zilver, vermeil, rosé vermeil en 14 karaat goud. Je vindt altijd wel een soort dat een waardevolle aanvulling is op je ontwerp.

Bijzondere vormen

Een bijzondere vorm van een spacer is een spacer met meerdere rijggaten. Eigenlijk zijn dat twee of méér spacers die naast elkaar zijn gelegd en aan elkaar gesoldeerd zijn. De daisy spacer is met uitstek geschikt hiervoor. Een dergelijke spacer gebruik je als je meerdere strengen kralen naast elkaar rijgt. Door het gebruik van een meervoudige spacer worden de verschillende strengen netjes naast elkaar geregen en daar ook vastgehouden. Een goed voorbeeld daarvan zijn de meerdere strengen kralen die de Masai vrouwen naast elkaar dragen. De strengen blijven zo netjes naast elkaar liggen. Afhankelijk van je ontwerp gebruik je voor een dergelijk sierraad een spacer in een strak design of de lieflijke meervoudige daisy spacer.