Hill Tribe


100% puur zilveren Hill tribe onderdelen, slotjes en kralen zijn van hoge kwaliteit en worden op ambachtelijke wijze gemaakt. Hill Tribe zilver is zwaar en degelijk en te herkennen aan de vele traditionele modellen.

Eigenschappen van Hill Tribe Zilver


Omdat de zilveren kralen en onderdelen helemaal met de hand worden vervaardigd wordt 99 tot 100% puur zilver gebruikt, hoger dus dan het gehalte van sterling zilver.

De Hill Tribe kralen en onderdelen in onze webwinkel kopen we persoonlijk in van de vele bergstammen in het noorden van Thailand. Deze bergstammen staan bekend om hun (vaak bontgekleurde) handwerk. Het Hill Tribe zilver wordt op ambachtelijke wijze, door ware vakmensen vervaardigd. Niet in grote fabrieken, maar in families. Elke familie binnen zo’n bergstam maakt zijn eigen specifieke modellen. Aan de verschillende modellen kun je dus precies zien waar ze vandaan komen.
 

Kenmerkend aan zilveren Hill Tribe kralen is dat deze niet altijd helemaal perfect zijn. Juist omdat ze met de hand gemaakt worden. Het is onmogelijk om twee exact dezelfde exemplaren te maken. En dat is ook meteen wat de Hill Tribe onderdelen hun charme geeft.