Lapis Lazuli kralen Inspiratie collier met parelslot
  • Dit sieraad zelf maken?
  • Klik op meer info voor de gebruikte onderdelen
€0,00Incl. btw €0,00Excl. btw
Lapis lazuli kralen rond ca. 10mm
  • Bijgekleurd
  • Streng ca. 38cm
  • Klik voor staffelkorting
€11,95Incl. btw €9,88Excl. btw
Lapis lazuli globe kraal ca. 10mm
€4,50Incl. btw €3,72Excl. btw
Lapis lazuli globe kraal ca.12mm
€4,95Incl. btw €4,09Excl. btw
Lapis Lazuli cabochon ovaal ca. 12x10mm
  • Klik hier voor meer info
€4,69Incl. btw €3,88Excl. btw
Lapis Lazuli cabochon 20mm
  • Klik hier voor meer info
€9,92Incl. btw €8,20Excl. btw

Lapis lazuli kralen

Vindplaatsen 

Het geliefde gesteente lapis lazuli komt voor in blauwe en groenblauwe kleuren. Omdat het een combinatie van mineralen betreft is het een gesteente waarvan lazuriet het hoofdbestanddeel is. Hierbij geldt Lazuriet niet als een ander woord voor onze geliefde blauwe steen. Naast lazuriet zijn de andere mineralen in deel uitmaken van het gesteente pyriet, augiet, hauyn, calciet en diopsiet. De kwaliteit van het gesteente is niet op alle vindplaatsen hetzelfde. In Afghanistan wordt de mooiste kwaliteit gevonden; diep koningsblauw met gelijkmatig over de steen verdeeld pyriet. Deze lapis lazuli is het meest kostbaar.


Bijgekleurde Lapis Lazuli kralen?

Andere kwaliteiten van Lapis lazuli tonen vaak het mineraal calciet. Calciet heeft een witte kleur wat niet graag in lapis gezien wordt. De prijs van die kwaliteit is echter wel aantrekkelijker. Daarom wordt dit ook wel bijgekleurd. De witte calciet deeltjes krijgen dan ook de blauwe kleur.
Niet alleen bij lapis zelf wordt bijgekleurd. Er worden meerdere mineralen worden blauw gebeitst zodat ze als (imitatie) lapis kunnen worden verkocht. De in de handel bekende Zwitserse en Duitse lapis is eigenlijk blauw gebeitste Jaspis. Omdat deze lapis geen Pyrietkorreltjes heeft is het te onderscheiden van de echte lapis lazuli. Berlijns Blauw wordt als kleurstof gebruikt, of cobaltsoorten. Bij gebruik van cobaltsoorten ziet men een rode kleur door een Chelsea colour filter.


In de vorige eeuw verscheen midden jaren 50 een synthetische Spinel op de markt die met kobaltoxyde gekleurd was. Met de korrelige structuur, goede blauwe kleur en ingestrooide goudschubjes die lijken op Pyriet, kreeg men de indruk dat men met echte lapis lazuli van doen heeft.

Regelmatig gaan Ilona en Os naar Azië voor inkopen. Zij hebben persoonlijk contact met de leveranciers waardoor zij ook aangeven welke lapis lazuli kralen zijn bijgekleurd en kralen welke niet. Je ziet dat ook terug in de prijs van de kraal. Daarnaast koop je ook echt lapis lazuli kralen i.p.v. een bijgekleurd ander mineraal.

 

Alvast veel plezier!

 

-xxx- Ilona