Zelf armbanden maken

Zelf armbandjes maken. Iedereen kan het! Zeker met een beetje hulp van Ilona’s webgems en het gebruik van duurzaam kwaliteitsmateriaal. Op onze website vind je alles wat je nodig hebt. Van edelsteenkralen, 14K goud, goldfilled en zilveren sieraad onderdelen, rijgdraad, elastiek en koord tot gereedschap en leuke tips en inspiratie om zelf armbandjes te maken.

 

Zelf je eigen sieraden maken is super leuk om te doen. En met het juiste materiaal kan iedereen het. We helpen je graag met onze tips op weg. Laat je inspireren door de verschillende armbandjes en begin meteen met het ontwerpen en maken van je armbandje. Helemaal in jouw eigen stijl en zoals jij het hebben wil.

  • Alles wat je nodig hebt om zelf armbanden te maken
  • Op ma, wo, vrij voor 16:00 uur besteld: zelfde dag verzonden
  • 100% garantie: Niet goed, geld terug
  • Ontwerp en maak je eigen armbandjes

 

Zelf armbandjes maken? Kies de juiste techniek.

Je kunt armbandjes met verschillende technieken maken. Leuk, maar soms ook lastig kiezen, want er is zoveel mogelijk. We helpen je graag en vertellen je meer over de twee meest gebruikte basistechnieken. 

 

Zelf armbandjes maken op elastiek

Armbandjes op elastiek zijn super trendy en je maakt ze gemakkelijk zelf.  Je rijgt je kralen eenvoudig op het elastiek op de rol. Precies zoals je zelf leuk vindt. Grote kralen op dikker elastiek, kleine kraaltjes op dunner elastiek. Hier vind je kleurloos elastiek in allerlei maten. Als je streng kralen lang genoeg en helemaal naar je zin is, knip je het elastiek af (houd wat lengte voor de knoop) en ga je de knoop leggen. En daar zit het geheim! 

De knoop leggen in een armbandje van elastiek doe je zo:

Stap 1: Test eerst goed of het elastiek met kralen sterk genoeg is door er even stevig aan te trekken. Heel vervelend als het breekt natuurlijk, maar liever nu dan wanneer je onderweg bent en het niet doorhebt.

Stap 2: Maak in het elastiek een dubbele knoop dicht bij de kralen. Het geheel hoeft nu nog niet op spanning te staan.

Stap 3: Steek een priem tussen de knoop. Wanneer je aan het uiteinde van het elastiek trekt zul je merken dat de knoop opschuift in de richting van de kralen. Nu bouw je wat spanning op in het elastiek en komen de kralen mooi strak tegen elkaar te liggen.

Stap 4: Pak het elastiek aan beide kanten van de knoop vast en trek de knoop heel stevig aan. De kunst is om hier veel kracht op te zetten. Lukt het niet om heel veel kracht te zetten? Dan kun je de knoop altijd nog verstevigen met een druppeltje lijm, maar dit is in principe niet nodig.

Stap 5: Je hebt nu een hele kleine, stevige knoop. Je kunt nu het overige elastiek afknippen en klaar is de armband! 

 

Zelf armbandjes maken op RVC-gecoat staaldraad

RVS-gecoat staaldraad met een nylon coating is perfect voor het maken armbandjes en andere sieraden. Je krijgt een sieraad met nét een beetje meer cachet en het is lekker stevig. Ook hele kleine kraaltjes (met ieniemienie rijggaatjes) kun je op staaldraad rijgen. Ook als je met RVC-gecoat staaldraad werkt, zou ik lekker op de rol beginnen te rijgen. Het voordeel is dat je kralen er niet aan de andere kant afvallen én je draad is altijd lang genoeg.
Je hebt nu naast je kralen, ook knijpkraaltjes, oogjes en een slotje nodig. Om het écht super mooi af te werken kun je ook nog knijpkraalverbergers, draadbeschermers en bouillondraad gebruiken. Je vindt al deze benodigdheden in onze webshop. 

Hoe je het beste (en mooiste!) een slotje aan je armband kunt maken, lees je in onderstaande stappen:

Stap 1: Knip je draad op de door jou gewenste lengte. Neem ongeveer 5 cm extra draad voor de bevestiging van het slotje.

Stap 2: Rijg een knijpkraaltje op je draad. Haal je draad door één kant van de beschermer en rijg een klein stukje bouillondraad mee

Stap 3: Steek terug door je draadbeschermer. Haak het slotje aan de draadbeschermer en steek vervolgens de draad terug door het knijpkraaltje. Vastknijpen en klaar! Knip de draad niet direct na het knijpkraaltje af, maar rijg de draad nog even door een of wat meer kralen terug. Het knijpkraaltje werk je mooi weg met een knijpkraalverberger.

 

Je eigen armbandjes maken en snel willen beginnen?

Dat kan! Als jij de sieraad onderdelen om zelf armbandjes te maken voor vijf uur online besteld. Dan pakken wij ze gelijk voor je in en verzenden ze nog dezelfde dag. 100 procent garanderen kunnen wij het nooit maar meestal heb je de sieraad onderdelen voor armbanden maken de volgende dag al in huis

 

-xxx- Ilona

P.s.

Armbandjes maken en even geen inspiratie?

 Kijk dan ook eens in de rubriek inspiratie. Hier staan diverse voorbeelden.