open-popup-link

Ilona's Webgems

Kralen die Stralen!

Voor 17 uur besteld, morgen in huis ( werkdagen )

Filter producten

Kleur

Maat

Model

Materiaal

Categorieën

 • Voor 17 uur besteld,
  morgen in huis (werkdagen)
 • 100% niet goed
  Geld terug garantie!
 • Geniet elke dag van
  de nieuwste items
 • Altijd de beste deals
  en prijzen
 • Veilig online betalen
  via uw eigen bank

Ketting / schakels met edelsteen

Tip: Via het linker menu kun je links bovenaan filteren op materiaal soort zoals sterling zilver, Vermeil, Goldfilled etc. Klik op + voor de variaties.

1 - 21 van 21

1 - 21 van 21

Ketting met edelsteen

Waar denk je aan als je de term ketting met edelsteen hoort? De kans is groot dat je daarbij denkt aan een collier waaraan een hanger met een edelsteen hangt. Dan heb je inderdaad een ketting met edelsteen.
Weet je dat we bij Ilona’s een bijzonder variant van een ketting met edelsteen verkopen? Deze kettingen zijn gemaakt van in elkaar gehaakte edelsteenkraaltjes. Door de kraaltjes is een draad gestoken waarvan aan beide uiteinden oogjes zijn gebogen. Deze oogjes haken in elkaar waardoor je een ketting met edelsteen krijgt.

Waar bestaat de ketting uit?

Je kan verschillende soorten metaaldraad combineren met verschillende soorten kralen. Voor de draad gebruiken we natuurlijk het liefst zilver (zoals sterling), vermeil en gold filled met daarbij de variaties in kleur. Voor de kralen natuurlijk het liefst edelsteen kralen.
Bij Ilona hebben we vermeil ketting met robijnkleurige kraaltjes, met tourmalijn, rozenkwarts, spinel, peridoot en citrien. Stuk voor stuk een prachtige ketting met edelsteen. Of wat dacht je van sterling zilver met parels, met rookkwarts en met granaat. Het leuke bij Ilona is dat de collectie regelmatig wisselt. Zo vindt je per seizoen weer een ander ketting met edelsteen die aansluit op jouw smaak.

Zelf maken?

Je kan ook zelf een ketting met edelsteen maken. Kies daarvoor eerst een combinatie uit. De (edelsteen) kraal met het draad. Het is daarbij van belang dat de draad ruim door de edelsteen past. Niet te ruim maar zeker ook niet strak. Pak een rondbek tang (ook bij Ilona te koop) en buig een oog aan het draad. Draai het korte uiteinde om de ‘steel’ en rijg via deze steel een kraal op de draad. Buig nu aan het andere uiteinde ook een oog waarbij je het overgebleven uiteinde ook weer om de steel draait. Let erop dat je bij een tweede schakel de draad eerst door een oog van de eerste schakel steekt. Zo maak je je eigen ketting met edelsteen.