Diopside kralen split ca. 5mm
  • Streng ca. 84cm
€14,04Incl. btw €11,60Excl. btw

 

Diopside kralen zijn schitterend glanzende kralen vervaardigd uit de gekleurde edelsteen Diopside (ook wel diopsied of diopsiet). Al in de oudheid werden Diopside kralen verwerkt in sieraden. Tegenwoordig zijn ze weer helemaal terug en zijn de prachtig warme kleuren van de diopside kralen niet meer uit ons modebeeld weg te denken.

Hoe komt Diopside aan zijn kleur?

De typische groentinten zijn ontstaan door de aanwezigheid van chroom of ijzer. Diopsied bestaat ook in andere kleuren als blauw, bruin, grijs, paars, wit en kleurloos. In onze webwinkel vind je vooral groenige diopside varaint van deze kraal. Van licht grijsachtig groen tot gelijkmatig bosgroen of prachtig pistachegroen. De natuurlijke groene tinten van diopside maakt deze steensoort uniek. Sommige diopside kralen lijken met hun krachtige groene kleur enorm op smaragd-kralen. Je koopt bij ons diopside kralen voor slechts een fractie van de prijs van smaragd kralen . Dat maakt deze kralen zo populair. Verwerk diopside in je sieraden en je hebt een schitterend sieraad dat bijzonder geschikt is om te dragen bij speciale gelegenheden.

Waar komt de naam van Diopside kralen vandaan?

De naam diopside is afgeleid van de Griekse woorden ‘di’ (dubbel) en ‘opsis’ (uiterlijk). Dit verwijst naar het optische verschijnsel waarbij door dubbelbreking van licht in de edelsteen, het licht gesplitst wordt in twee bundels. Dit zorgt ervoor dat de steen steeds weer een andere kleur heeft als hij van verschillende kanten bekeken wordt. Je blijft steeds weer naar deze blikvanger kijken.

 

De Werking van Diopside kralen

 

Wat er over de werking van deze steensoort wordt gezegd.

Diopside maakt je vrolijk en laat je bovendien volop genieten van de kleine dingen in het leven! De steen stimuleert niet alleen het geheugen maar bovendien de creativiteit. Diopside vergemakkelijkt het loslaten van negatieve emoties en stress. Diopside heeft een positieve werking bij ontstekingen, het hormoonstelsel en de bloedsomloop.

 

Bij welk Sterrenbeeld horen deze kralen?

De Diopside (edelsteen) behoort bij zowel het sterrenbeeld Weegschaal als die van de Schorpioen.

Alvast veel plezier met deze bijzondere kraalsoort.

 

                                                                                                      -xxx- Ilona