Geen producten gevonden...

Beryl kralen

Wat Beryl kralen zo uniek maakt is vooral het effect van kleur en glans! Beryl kralen zijn bijzonder mooie edelsteen kralen, waarbij de zachte pasteltinten en de diep warme tinten de typerende eigenschap van deze edelsteen weergeeft . Beryl kralen behoren eigenlijk tot een bepaalde groep onder de edelstenen, blauwe aquamarijn kralen en groene smaragd kralen bijvoorbeeld, vallen ook onder deze groep, deze edelstenen kralen zijn de kostbare categorie onder de Beryl groep. Van nature is Beryl kleurloos, maar door invloeden van buitenaf, de onzuiverheden in de natuur verkrijgt de steen zijn mooie kleur. Een bijkomend voordeel van deze edelsteen kraal is met name de hardheid, het kan ontzettend veel hebben. Dat getuigt ook wel de afstanden door o.a. water die deze edelsteen aflegt eer het de vakbekwame mens bereikt .

Eigenschappen van Beryl kralen

Vooral in het voorjaar en de zomer zijn Beryl kralen een zéér geliefde steensoort! De kraal kleuren zijn zo sprankelend dat je er gewoon blij van wordt . Bovendien passen de pasteltintjes van Beryl kralen perfect bij je zomerse outfit.

Het is prachtig om van deze edelstenen een armband, ketting, enkelbandje of zelfs oorbellen te maken. Combineer de Beryl met de prachtige zilveren kralen of kralenkapjes die wij ook in de collectie hebben en je creëert een schitterend en uniek sieraad!

Onze Beryl kralen zijn in de meest prachtigste pasteltinten te bestellen en in verschillende grote, dikte en vormen. Wij hebben ronde glanzende gladde kralen, splitkralen, hand gefacetteerde kralen en rondellen. Voor elk ontwerp hebben wij de juiste vorm in huis!

De naam Beryl komt van het woord Berullus, komend vanuit de Romeinse tijd en wat zeegroen betekent.Deze stenen worden o.a. veel gevonden in Australië, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Mozambique en Noorwegen. Het land van herkomst bepaald de kleuring van de steen.

Hardheid is 7,5 – 8

Werking van Beryl kralen

Wat er over de werking van deze steensoort wordt gezegd.

De werking van Beryl is kalmerend; het vermindert bijvoorbeeld stress, houd je gefocust en maakt je vrolijk. Voor de werking op de organen geld het volgende; bloedsomloop, hart, longen, lever, maag en ruggengraat krijgen een positieve ‘boost’ van deze steen.

Als Sterrenbeeld voor deze edelsteen komen Vissen, Kreeft, Leeuw en Schorpioen in aanmerking.


-xxx- Ilona