Geen producten gevonden...

Celestiet kralen

Het mineraal van de Celestiet kralen is genoemd naar het Latijnse woord caelestinus, dat ‘hemels’ betekent. Dat deze benaming is gegeven is logisch te verklaren door de kleur van deze steen, het komt vooral voor in een zachtblauwe tot grijze ietwat gewolkte kleur. De steen van de Celestiet kralen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans.

Er wordt ook wel witte (kleurloze), gele en oranje varianten van deze edelsteen voor de latere Celestiet kralen gevonden. De meest voorkomende kleur is blauw / grijs. Dit zie je ook terug in het aanbod van de Celestiet kralen. Het Celestiet van de Celestiet kralen wordt gevormd in clusters of geodes als kristallen, of in compacte massieve vormen.

Eigenschappen van Celestiet kralen

Celestiet kralen zijn zeer geschikt om sieraden mee te maken of in een sieraad te verwerken. Door de gewolkte structuur in de edelsteen krijg je een prachtig effect. Of je nu een ketting, armband of oorbellen wilt maken, de Celestiet kraal heeft hiervoor je juiste ‘ look’.

Het is een belangrijk mineraal voor de winning van strontium (een op aarde algemeen voorkomend element. Strontiumverbindingen werden vooral gebruikt in glas voor kleurentelevisies).

Celestiet, of ook wel Coelestien of Celestien genaamd, komt uit de Sakoany mijnen in Madagaskar, waar tevens de mooiste helderblauwe kristallen worden gevonden. Andere vindplaatsen zijn onder andere de Verenigde Staten, Marokko, Tunesië, Rusland en zelfs in ons eigen Nederland, bij de groeves rond Winterswijk.

Werking van Celestiet kralen

Wat er over de werking van deze steensoort wordt gezegd.

Celestiet is een krachtige steen die spirituele ontwikkeling en helderziendheid bevordert. Het trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen intuïtie. Deze edelsteen kraal bevordert je creativiteit en is met name geschikt voor mensen die in het openbaar moeten spreken en / of andere vormen van communicatie. Leg de steen eens naast je bed; men zegt dat je dan je dromen en reizen buiten het lichaam beter kunt herinneren.

Celestiet wordt ook wel ‘engelensteen’ genoemd omdat deze edelsteen het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen zou bevorderen. Bovendien werkt deze edelsteen kalmerend, spierontspannend en pijnstillend en helpt om kwalen aan ogen, oren, keel en restless legs syndroom te verminderen.

De hardheid is 3 - 3,5 en de dichtheid is 4

Celestiet hoort bij het sterrenbeeld Tweelingen.

 

-xxx- Ilona