14k/20 Gold filled smartbead ca. 5.0mm
  • Rijggat ca. 1.5mm
  • Dikte ca. 2.2mm
  • Klik voor staffelkorting
€2,45Incl. btw €2,02Excl. btw

Smart beads

Smart beads? Slimme kralen? Inderdaad, slimme kralen. Handige kralen, kan je wellicht beter zeggen.

Smart beads zijn relatief grote kralen met een kern van kunststof. In die kern zit het handige van de kraal. Je kan de kraal namelijk op wat dikker materiaal gebruiken en wel zo dat de kraal op zijn plaats blijft zitten zonder aanvullende materialen zoals lijm. Een kraal met een massieve kern kan je alleen op materiaal (draad) rijgen dat maximaal dezelfde diameter heeft als de diameter van het gat van de kraal. Als je de kraal enkel op het materiaal rijgt is de kans groot dat de kraal gaat bewegen op de ‘draad’. Bij Smart beads werkt dat anders. Juist doordat de kern van kunststof is, is de diameter van het rijggat niet statisch. Een smart bead heeft een enigszins flexibel rijggat. Rijg je een smart bead vervolgens op een materiaal dat dezelfde diameter heeft als het rijggat, dan blijft de smart bead daar zitten waar je deze plaatst. Je kan zelfs voor een rijgdraad kiezen waarvan de diameter een fractie groter is dan de diameter van het rijggat.

Leuk zo’n kraal. Waar gebruik je zo’n smart bead dan voor?

 


De bekendste toepassing voor een smartbead zijn sieraden in de Pandora stijl. Flexibele dikkere armbanden of colliers waaraan je naar wens verschillende kralen kan rijgen. Een smart bead bijvoorbeeld. Je kan de smart beads ook als spacer en ‘stop’ gebruiken. Kies daarvoor één of meerdere extra kralen, géén smartbead, die normaliter over het materiaal zouden bewegen. Je kan deze kralen gescheiden houden door er smart beads tussen te plaatsen. Zo behoud je de beweging van de kralen maar voorkom je dat ze bij elkaar op het laagste punt hangen. Op deze manier kan je smart beads ook gebruiken om kralen op één plaats te fixeren. Plaats aan beide zijden van de gekozen kraal een smartbead en je kraal blijft op één vast punt op je armband of collier zitten. 
Natuurlijk kan je ook voor ander rijgmateriaal kiezen. Denk daarbij aan een leren koord of een staaldraad. De smart bead stelt je in staat je eigen unieke sieraden te maken!

Online Smart Beads kopen

Overtuigd dat deze slimme kralen goed in je sieraad ontwerp passen? Bestel dan de Smart beads als het even kan voor vijf uur. Wij pakken het pakketje met de Smart beads direct voor je in. Bovendien gaat het nog dezelfde dag op de post. Zodat als alles meezit jij morgen al aan de slag kunt met de Smartbeads!

 

Alvast veel plezier!

-xxx- Ilona