Gold filled

Gold filled is een hoogwaardig product en mag daarom ook niet vergeleken worden gold plate, doublé etc. Gold filled is opgebouwd uit twee of drie lagen met een basis materiaal van koper of juweliers messing met daar overheen een laag van meestal 12K of 14K goud.

Enkelzijdig geplateerd Gold filled heeft een enkele goudlaag aan een zijde. Dubbelzijdig bekleed Gold filled heeft een goudlaagje aan beide zijden van het kernmateriaal. De goudlegering wordt verkregen door het goudlaagje mechanisch door hitte en druk aan het basismetaal te verbinden. De dikte van het goudlaagje moet volgens de Amerikaanse standaard tenminste 5% van het totale gewicht uitmaken.Veel meer dus dan bij gold plate, doublé enzovoort. Deze 5% wordt beschreven door karatage van de goudlegering. De meeste Gold filled sieraad onderdelen zijn dus bekleed met een laagje van 12 karaat of 14 karaat goud. Je onderscheidt 12K of 14K Gold filled door het symbool 14/20-Gold filled of 12/20-Gold filled. Soms wordt ook de term 14K-Gold filled of 12K-Gold filled gebruikt. 

  1. Waarom kun je geen bedels van Gold filled gieten?

Gold filled kan niet worden gegoten. Dit is een belangrijke beperking in de soorten items die vervaardigd kunnen worden van Gold filled. Bij gieten moet je per definitie het metaal smelten. Het resultaat zou een grote gesmolten puinhoop worden. Daarom worden Gold filled items gemaakt van plaatstaal, buis of draad. Alleen dan behoud je de opgebouwde laagjes goud.

 

  1. Waarom kun Gold filled beter niet solderen?

Ten eerste bestaat er niet zoiets als Gold filled soldeer. Hiervoor wordt dan een koper soldeer gebruikt.Ten tweede adviseren wij niet om Gold filled zonder speciale apparatuur en een gespecialiseerde opleiding te solderen. Als je Gold filled probeert te solderen met gewoon goud of hardsoldeer, verbrand je het gouden laagje. En er vormt zich dan een donkere koperen soldeer vlek. De enige manier om Goldfilled items te repareren, is door het hele item na reparatie opnieuw te vergulden. Alleen zo verkrijg je weer een egale kleur. Wij adviseren Goldfilled ook niet te schuren. Door schuren verwijder je het gouden laagje van het sieraad en verliest het aan kwaliteit.

 

  1. Waarom noemen we onze Gold filled items niet gewoon Goud?

Sommige sieraad ontwerpers noemen hun Goldfilled ontwerpen gewoon Goud. Naar zeggen is dit onrechtmatig. Goud heeft uiteraard een veel hoger puur goudgehalte. Goldfilled is een uniek materiaal en moet duidelijk worden onderscheiden van massief goud. Bij Ilona’s Silver & Gemstones hebben wij daarom al onze sieraad onderdelen waarin goud verwerkt is, onderverdeeld in overzichtelijke rubrieken: 14K gouden fournituren, Goldfilled, Rosé Goldfilled, Vermeil en Gold plated.  

  1. Is Goldfilled hetzelfde als gold plated?

Nee. Gold plated sieraad onderdelen hebben een koperen basis. Op deze sieraad onderdelen is een minuscuul laagje massief goud aangebracht. Het laagje is naar schatting maar maximaal 0,05% van het totale gewicht van het item. Dat is dan ook meteen de reden waarom gold plated vrij snel kan gaan slijten. Het is niet bestand tegen warmte en water en het goud laagje zal op den duur steeds dunner worden. Hierdoor kan zelfs de koperen basis van het item na verloop van tijd zichtbaar worden.

 

  1. Kan Goldfilled verkleuren?

Ja, dat kan, maar alleen onder bijzondere omstandigheden. Doordat de aan de koperen kern gebonden goudlaag vrij dik is, kun je er gerust vanuit gaan dat Goldfilled sieraden bij juist gebruik een leven lang mooi zullen blijven. Alleen in zeldzame gevallen, bijvoorbeeld als het blootgesteld wordt aan sulfide (zwavel …) kan Goldfilled verkleuren en zwart worden. Het is weleens gebeurd bij de doorvoer door extreem vervuilde scheepvaart dokken. Ook zijn er enkele gevallen bekend dat producten die in nagel studio’s verkocht werden door het hoge niveau van chemische dampen verkleurden. Zoals gezegd, waren dit uiterst extreme omstandigheden. Het is vrij onwaarschijnlijk dat Goldfilled verkleurt bij normaal gebruik. Het geeft trouwens wel te denken over het inademen van de lucht in sommige nagel salons …


De voordelen van Goldfilled sieraad onderdelen

- Goldfilled kettingen, armbanden of sieraadonderdelen hebben geen dun laagje goud dat er gemakkelijk afslijt. Bij juist gebruik van Goldfilled sieraden zullen deze net als puur Gouden sieraden (een leven) lang meegaan.
- Goldfilled sieraad onderdelen blijven mooi op kleur en het levert een goede en betaalbare kwaliteit op die goed wordt verdragen door mensen die allergisch zijn voor andere metalen dan Goud.

- Goldfilled sieraad onderdelen zijn  eenvoudig te reinigen door het licht op te wrijven met een onbehandeld doekje of een mild sopje. 

 

Gold filled sieraad onderdelen: ruime keuze

In onze kralen en sieraadonderdelen groothandel hebben wij een grote keuze aan Gold filled sieraadonderdelen. Om enigszins het overzicht te behouden. En belangrijker nog om jou het gemakkelijk te maken  hebben wij de Goldfilled sieraad onderdelen al vast onderverdeeld in overzichtelijke rubrieken: bedeltjes, buiskralen, draad, draadbeschermers en geleiders, eindkapjes, kalotjes en inlakballen, kettingen met schakels, knijpkraaltjes, knijpkraalverbergers, kralen, kralenkapjes en labeltjes. Daarnaast hebben we magneetstiften, nietstiften en kettelstiften, oogjes, oorhaakjes, oorstekers, oorknopjes, poussettes, chandeliers, sieraad slotjes en ten slotte de spacers. Kun je het nog volgen? Eigenlijk veel te veel om op te noemen. En bijna alles wat je in onze "gewone" sieraad onderdelen collectie vindt hebben we als Golfilled   sieraad onderdelen. 

Ben je in onze webshop op zoek naar rosé gold filled sieraad onderdelenDeze vind je hier!

Gold filled sieraad maken

Wil jij een Goldfilled sieraad zelf maken of heb je Goldfilled sieraad onderdelen nodig voor voor je ontwerp. Of het nu een Goldfilled ketting, Goldfilled oorbelllen zijn of een Goldfilled armband. Het maakt niet uit. Bestel de sieraad onderdelen in elk geval voor vijf uur. Wij gaan direct met de sieraad onderdelen voor je aan de slag. We pakken en verzenden dezelfde dag nog. Zodat jij de artikelen hopelijk morgen al in de bus hebt.

Vindt je niet de juiste (goldfilled) sieraad onderdelen? Mail ons dan een belletje kan uiteraard ook.

 

Alvast veel plezier!

-xxx- Ilona