Ons Gold filled Keurmerk: jouw garantie voor echtheid

Het is jammer om te zien dat er de laatste tijd een toename is van nep Gold filled producten op de markt. Deze imitaties doen geen recht aan de kwaliteit en duurzaamheid van echt Gold filled. Hierdoor kan het vertrouwen in Gold filled als hoogwaardig materiaal worden geschaad. Bij Ilona’s Webgems geloven we echter sterk in de waarde van Gold filled en staan we er 100% achter als een topproduct. Daarom hebben wij ons eigen keurmerk voor Gold filled opgezet.


Gold filled Keurmerk


Het Gold filled Keurmerk garandeert dat al onze Gold filled producten voldoen aan strenge kwaliteitsnormen en echt zijn. Zo kun je met een gerust hart genieten van de prachtige items uit onze collectie, wetende dat je investeert in echte kwaliteit.


Wat is Gold filled?


Gold filled is een hoogwaardig materiaal dat bestaat uit een basis van metaal (vaak koper of messing) met daaroverheen een laagje echt goud dat niet of nauwelijks slijt omdat het vele malen dikker is dan bijvoorbeeld gold plate producten. Dit zorgt voor een luxe uitstraling en duurzaamheid die vergelijkbaar is met massief goud, maar tegen een meer betaalbare prijs.


Laat je niet misleiden door imitaties: kies voor echt


Met ons keurmerk staan wij garant voor origineel Gold filled, we verzekeren je dat je bij ons enkel echte Gold filled sieraden en sieraadonderdelen koopt. Wees op je hoede voor nep producten elders. Ons keurmerk is jouw garantie voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

We zijn druk bezig het keurmerk op alle Gold filled productpagina’s toe te voegen. Twijfel niet als je een pagina tegenkomt zonder het keurmerk. Wij verzekeren je dat al onze Gold filled producten echt zijn.


Geniet bij ons van de luxe van echt goud!

Gold filled  

Gold filled is een hoogwaardig product en mag daarom ook niet vergeleken worden gold plate, doublé, etc. Gold filled is opgebouwd uit twee of drie lagen. Het basismateriaal is koper of juweliersmessing. Daar  overheen een laag van meestal 12K of 14K goud.

De voordelen van Gold filled sieraad onderdelen

  • Gold filled kettingen, armbanden of sieraadonderdelen gaan bij juist gebruik, net als puur gouden sieraden, (een leven) lang mee.
  • Gold filled sieraad onderdelen blijven mooi van kleur.
  • Gold filled sieraadonderdelen zijn van goede en betaalbare kwaliteit.
  • Gold filled sieraadonderdelen worden ged verdragen door mensen die allergisch zijn voor andere metalen dan goud.
  • Gold filled sieraad onderdelen zijn eenvoudig te reinigen door ze licht op te wrijven met een onbehandeld doekje of een mild sopje.

 

Gold filled sieraad onderdelen: ruime keuze

In onze kralen- en sieraad onderdelen groothandel hebben wij een grote keuze aan Gold filled sieraad onderdelen. Wij hebben om het jou gemakkelijk te maken de Gold filled sieraad onderdelen onderverdeeld in overzichtelijke rubrieken: bedeltjes, buiskralen, draad, draadbeschermers en geleiders, eindkapjes, kalotjes en inlakballen, kettingen met schakels, knijpkraaltjes, knijpkraalverbergers, kralen, kralenkapjes en labeltjes. Daarnaast hebben we magneetstiften, nietstiften en kettelstiften, oogjes, oorhaakjes, oorstekers, oorknopjes, poussettes, chandeliers, slotjes en tenslotte de spacers.

Kun je het nog volgen? Er is zoveel mogelijk, bekijk alle pagina’s voor inspiratie! Bijna alles wat je in onze "gewone" sieraad onderdelen collectie vindt hebben we ook als Gold filled sieraad onderdelen.

Ben je in onze webshop op zoek naar rosé gold filled sieraad onderdelen? Deze vind je hier!

Gold filled sieraad maken

Wil jij een Gold filled sieraad zelf maken of heb je Gold filled sieraad onderdelen nodig voor je ontwerp. Of het nu een Gold filled ketting, Gold filled oorbellen of een Gold filled armband is. Het maakt niet uit. Vanaf het moment dat je besteld gaan wij direct voor je aan de slag. Wij verzenden de pakketten op maandag, woensdag en vrijdag. Bestel die dagen voor 16:00 uur en wij verzenden het pakketje diezelfde dag nog!

 

Vind je niet de juiste gold filled sieraad onderdelen? Mail of bel ons, we helpen je graag verder.

 

Alvast veel plezier!

-xxx- IlonaQ&A Goldfilled

Wat is Goldfilled?

Goldfilled is opgebouwd uit twee of drie lagen met een basis materiaal van koper of juweliersmessing met daar overheen een laag van meestal 12K of 14K goud. Hierdoor is Goldfilled een hoogwaardig product en mag daarom ook niet vergeleken worden gold plate, doublé, etc.

Enkelzijdig geplateerd Goldfilled heeft een enkele goudlaag aan een zijde. Dubbelzijdig bekleed Goldfilled heeft een goudlaagje aan beide zijden van het kernmateriaal. De goudlegering wordt verkregen door het goudlaagje mechanisch door hitte en druk aan het basismetaal te verbinden. De dikte van het goudlaagje moet volgens de Amerikaanse standaard tenminste 5% van het totale gewicht uitmaken. Veel meer dus dan bij gold plate, doublé, enzovoort. Deze 5% wordt beschreven door karatage van de goudlegering. De meeste Goldfilled sieraad onderdelen zijn dus bekleed met een laagje van 12 karaat of 14 karaat goud. Je onderscheidt 12K of 14K Goldfilled door het symbool 14/20-Goldfilled of 12/20-Goldfilled. Soms wordt ook de term 14K-Goldfilled of 12K-Goldfilled gebruikt.

Waarom noemen we onze Goldfilled items niet gewoon goud?

Sommige sieraad ontwerpers noemen hun Goldfilled ontwerpen gewoon goud. Naar zeggen is dit onrechtmatig. Echt goud heeft uiteraard een veel hoger puur goudgehalte. Goldfilled is een uniek materiaal en moet duidelijk worden onderscheiden van massief goud. Bij Ilona’s Webgems hebben wij daarom al onze sieraad onderdelen waarin goud verwerkt is, onderverdeeld in overzichtelijke rubrieken: . 

Is Goldfilled hetzelfde als gold plated?

Nee. Gold plated sieraad onderdelen hebben een koperen basis. Op deze sieraad onderdelen is een minuscuul laagje massief goud aangebracht. Het laagje is naar schatting maar maximaal 0,05% van het totale gewicht van het item. Dat is dan ook meteen de reden waarom gold plated vrij snel kan gaan slijten. Het is niet bestand tegen warmte en water en het goud laagje zal op den duur steeds dunner worden. Hierdoor kan zelfs de koperen basis van het item na verloop van tijd zichtbaar worden.

Kan Gold filled verkleuren?

Ja, dat kan, maar alleen onder bijzondere omstandigheden. De vrij dikke goudlaag is gebonden aan de koperen kern waardoor je gerust vanuit kan gaan dat Gold filled sieraden bij juist gebruik een leven lang mooi zullen blijven. Alleen in zeldzame gevallen, bijvoorbeeld als het blootgesteld wordt aan sulfide (zwavel) kan Gold filled verkleuren en zwart worden. Er zijn enkele gevallen bekend van producten die in nagelstudio’s verkocht werden door het hoge niveau van chemische dampen verkleurden. Zoals gezegd, waren dit uiterst extreme omstandigheden. Het is vrij onwaarschijnlijk dat Gold filled verkleurt bij normaal gebruik.

Waarom kun je geen bedels van Goldfilled gieten?

Goldfilled kan niet worden gegoten. Dit is een belangrijke beperking in de soorten items die vervaardigd kunnen worden van Goldfilled. Bij gieten moet je per definitie het metaal smelten. Het resultaat zou een grote gesmolten puinhoop worden. Daarom worden Goldfilled items gemaakt van plaatstaal, buis of draad. Alleen dan behoud je de opgebouwde laagjes goud.

Waarom kun Goldfilled beter niet solderen?

Ten eerste bestaat er niet zoiets als Goldfilled soldeer. Hiervoor wordt dan een koper soldeer gebruikt. Ten tweede adviseren wij niet om Goldfilled zonder speciale apparatuur en een gespecialiseerde opleiding te solderen. Als je Goldfilled probeert te solderen met gewoon goud of hardsoldeer, verbrand je het gouden laagje. En er vormt zich dan een donkere koperen soldeervlek. De enige manier om Goldfilled items te repareren, is door het hele item na reparatie opnieuw te vergulden. Alleen zo verkrijg je weer een egale kleur. Wij adviseren Goldfilled ook niet te schuren. Door schuren verwijder je het gouden laagje van het sieraad en verliest het aan kwaliteit.

Wat kan je allemaal maken met GoldFilled?

De mogelijkheden zijn eindeloos! Gebruik de materialen om zelf je sieraad te maken. Goldfilled is een prima basis om zelf je sieraad verder mee te maken. Kijk in de webshop voor inspiratie.

Als je nog vragen hebt, bel of mail ons we geven je graag antwoord.