open-popup-link

Ilona's Webgems

Kralen die Stralen!

Voor 17 uur besteld, morgen in huis ( werkdagen )

Filter producten

Kleur

Maat

Model

Categorieën

 • Voor 17 uur besteld,
  morgen in huis (werkdagen)
 • 100% niet goed
  Geld terug garantie!
 • Geniet elke dag van
  de nieuwste items
 • Altijd de beste deals
  en prijzen
 • Veilig online betalen
  via uw eigen bank

Obelisken

1 - 24 van 25

1 - 24 van 25

Edelsteen hanger

Met een edelsteen hanger kan je vrijwel alle kanten op. In principe is het een hanger met een edelsteen. Je kan dit heel basic interpreteren; alleen de edelsteen als hanger. Hier kan je vrij kort over zijn. Eigenlijk zijn alle edelstenen geschikt als hanger. Boor er een gat in, maak met draad een oog en voila; een edelsteen hanger.

Je kan ook je fantasie erop loslaten; een hanger met onder andere een edelsteen. In dit geval zijn de mogelijkheden zoveel groter en reiken ze zoveel verder dan alleen de edelsteen soorten. De materialen om mee te combineren zijn eindeloos. Je kan ervoor kiezen om een edelsteen hanger door een goudsmid te laten maken. In overleg met jouw wordt een ontwerp gemaakt, meestal van zilver en/of goud, en de gewenste edelsteen. Dit kan een eenvoudig ontwerp zijn maar ook een zeer gedetailleerd ontwerp aangevuld met bijvoorbeeld gravures. In een dergelijke edelsteen hanger wordt de edelsteen vaak in een traditionele zetten gezet.

Edelsteen hanger: je kan ze ook zelf maken.

De wrap-methode is hier heel geschikt voor. Alles wat je nodig hebt in een edelsteen, liefst met een boorgat, en een metalen draad die door dat boorgat past. De eenvoudige manier om een edelsteen hanger te ‘wrappen’ is om een oog aan de draad te buigen, de draad door de edelsteen steekt, een paar keer om de edelsteen windt, afknipt en vervolgens het uiteinde weg werkt.

Edelsteen hanger en draad weven

Wire Weaving, oftewel draad weven, is ook een heel geschikte methode om zelf een edelsteen hanger te maken. De edelsteen hoeft daarvoor niet eens een boorgat te hebben. Het verschilt in die zin van wrapping dat je op een nette gestructureerde manier te werk gaat. Bovendien maak je daarbij gebruik van verschillende diktes metaal draad en soms zelfs van verschillende soorten metaal. Het vergt wat meer tijd en nauwkeurigheid dan wrapping maar het is zeker een leuke manier om zelf eentje te maken!

Edelsteen hanger met obelisken

Helemaal hip en hot zijn deze prachtige Obelisken. Wie wil dat nu niet? Ze zijn verkrijgbaar met hanger of zonder hanger. Maak je eigen unieke halssieraad en wrap met craft wire een Oblisk voor aan je ketting. Je halssieraad helemaal maken bestaande uit obelisken? Dat kan want ze zijn ook per streng verkrijgbaar in b.v. Bergkristal, Citrien of Apatiet. Zorg voor een klein tussenkraaltje of spacertje tussen elke kraal in, dan valt jouw zelfgemaakt collier prachtig rond de hals.