2.5 cm Vermeil ketting met Robijn facet connector ca. 12.1x16 tot 14.9x19
 • Bijgekleurd
€7,95Incl. btw €6,57Excl. btw
1 Sterling zilveren kraal met Robijn ca.4x3mm
 • 925/ 1e gehalte zilver
€6,95Incl. btw €5,74Excl. btw
Sterling zilveren kraal met Robijn ca. 5mm
 • 925/ 1e gehalte zilver
€8,95Incl. btw €7,40Excl. btw
Robijn kralen armband ca. 11mm
 • 100% Natuurlijk
 • Maat armband ca. 19cm
€44,95Incl. btw €37,15Excl. btw
Robijn kralen druppel op-en-aflopend ca. 5x6mm
 • 100% Natuurlijk
 • Druppels ca. 38 stuks
 • Streng ca. 16cm
 • Rijggat ca. 0.4mm
€42,95Incl. btw €35,50Excl. btw
Robijn kralen facet rond ca. 4mm AA-kwaliteit slijping
 • Niet bijgekleurd
 • Streng ca. 39cm
€17,95Incl. btw €14,83Excl. btw

Robijn kralen

Robijn kralen wat maakt ze zo bijzonder? De naam Robijn is afgeleid van het Latijnse woord 'ruber' wat rood betekent. De perfecte naam voor deze unieke rode edelsteen. De mooie rode kleur van de Robijn kralen ontstaat voornamelijk omdat er chroom in het mineraal is verwerkt. De natuurlijke, zeer heldere, Robijn kralen zijn erg zeldzaam. Robijn kralen worden ook kunstmatig vervaardigd en deze stenen zijn weer relatief goedkoop.

Robijn kralen: ken jij de geschiedenis ervan?

Robijn kralen worden al sinds de oudheid erg gewaardeerd. Bij de Egyptenaren en Grieken was deze bijzondere edelsteen al zeer geliefd.  Via verschillende handelswegen werden ze naar de hoven en en tempels gebracht.
En in de middeleeuwen zien we ze weer terug komen in het oude Rome. In deze tijd geloofde de mensen dat de Robijnen magische krachten bezat.

Vroeger werden de Robijnen Cabouchon ovaal geslepen en werd deze als de levenssteen gezien die kracht geeft en het hart versterkt.

Vindplaatsen van deze bijzondere Robijn kralen

Robijnen worden gevonden in Afrika, Azië en Australië. Ze worden dus op veel plekken in de gehele wereld gevonden, maar het meest toch wel in: Birma, Sri-Lanka en Thailand. Ook in de VS zijn ze gevonden, namelijk in Montana en South Carolina.

Kenmerken van deze edelsteen

Robijnen hebben een hardheid van 9 op de schaal van Mohs, wat erg hoog is! Deze hardheid wordt onder de natuurlijk edelstenen alleen overtroffen door de Diamant.

Wil je deze mooie kraalsoort razend snel in huis hebben? Dat kan. Bestel de kralen online voor vijf uur vandaag. Dan zorgen wij dat ze nog met de zending van vandaag mee gaan. Al onze kralen, edelsteenkralen, sieraadonderdelen worden door onze kralengroothandel met veel zorg voor u ingepakt. Mocht je nog vragen over deze bijzondere edelsteenkraal hebben, of staat de door jou gezochte edelstenenkraal er niet bij. Bel of mail ons gerust!

Soms bieden we deze mooie edelsteen kralen online ook per halve streng of per centimeter aan. Dit staat dan vermeld bij de opties.  

  

Alvast veel plezier!

-xxx- Ilona