Geen producten gevonden...

Vessoniet kralen


De harsachtige doorzichtig kristal Vessoniet kralen (Eng. Vessonite) zijn meestal groen, zwartgroen, bruin of geel van kleur. In zeldzame gevallen kunnen Vessoniet kralen zelfs blauw, paars of kleurloos zijn. De meest bekendste warm groene Vessoniet kralen zijn egaal van keur met hier en daar wat insluitingen erin. Juist deze insluitingen geven deze kraal een bijzonder en levendig uiterlijk. Vessoniet kralen kennen niet alleen vele kleuren, maar hebben ook veel verschillende namen. Zo vind je de Vessoniet kraal ook onder de (misschien nog wel bekendere) naam Vesuvianiet kraal. De steen voor deze kraal werd voor het eerst ontdekt in het gebied rondom de vulkaan de Vesuvius in Italië. Tegenwoordig zie je ook wel dat Vessoniet kralen de naam krijgen van het gebied waar het gevonden wordt zoals bijvoorbeeld californiet (van Californië) of vilyuyiet (van de Vilyuy rivier in Siberïe). Een mineraloog uit de 18e eeuw vond dat plaatsnamen niet geschikt waren voor mineralen. Hij gebruikte liever de naam Idokraas naar het Griekse woord idea (vorm en krasis (menging) dus ‘mengvorm’. Hiermee duidde hij op de kristalvormen. Groene Vessoniet wordt vanwege de kleur vaak verwisseld met groene jade.


De symboliek behorend bij de Vessoniet kralen


De groene Vessoniet vergroot je levenslust en laat je opnieuw open staan voor liefde en verandering. Draag je een groene Vessoniet dan merk je dat je weer vreugde kunt voelen. Eventuele depressies worden verlicht en positieve denkpatronen voeren de boventoon. Vessoniet verbetert de bloedcirculatie, verlaagt de bloeddruk, verminderd de effecten van bloedarmoede en het risico op hartaandoeningen.

 

Nog een extra weetje over Vessoniet kralen

Koningin Máxima heeft opvallende oorbellen van verguld goud, Rozenkwarts, Rookkwarts en groene Vessoniet. Ze droeg ze onder andere tijdens de doop van de reddingsboot van de KNRM in 2014

 

Het sterrenbeeld van de Vessoniet kraal


Vessoniet hoort bij het sterrenbeeld van de Boogschutter (23 november t/m 22 december) en de Steenbok (23 december t/m 20 januari).

 

 

 

                                                                                                                   -xxx- Ilona