open-popup-link

Ilona's Webgems

Kralen die Stralen!

Voor 17 uur besteld, morgen in huis ( werkdagen )

Filter producten

Kleur

Materiaal

Categorieën

 • Voor 17 uur besteld,
  morgen in huis (werkdagen)
 • 100% niet goed
  Geld terug garantie!
 • Geniet elke dag van
  de nieuwste items
 • Altijd de beste deals
  en prijzen
 • Veilig online betalen
  via uw eigen bank

Kalotjes en inlakballen

Tip: Via het linker menu kun je links bovenaan filteren op materiaal soort zoals sterling zilver, Vermeil, Goldfilled etc. Klik op + voor de variaties.

1 - 23 van 23

1 - 23 van 23

Kalotje

Een Kalotje lijkt op een ‘opengesneden’ balletje van metaal. Je kan deze ‘dicht’ buigen of vouwen tot het eruit ziet als een balletje. Er zit ook een haakje of oogje aan.

Gebruik

Je kan ze op verschillende manieren gebruiken.
Meestal gebruik je het om het uiteinde van een draad netjes af te werken. Aan de uiteinden van een geregen of geknoopt sieraad leg je een dikke knoop. Deze knoop leg je in het kalotje dat je vervolgens dicht buigt of vouwt. Aan het haakje of oogje kan je een slotje of een groter oog bevestigen. Zo sluit je geregen of geknoopte sieraad netjes bij de sluiting aan.
Soms heeft een kalotje een gaatje in het deel tussen beide helften van de bal. In dat geval kan je het eerst aan de draad rijgen waarna je een flinke knoop in de draad legt. Op die manier is deze extra stevig aan de rijgdraad bevestigd.
Je kan hem ook als een soort inlakbal gebruiken. Je smeert de knoop dan in met lak. De ingesmeerde knoop leg je in het kalotje dat je vervolgens sluit. Dit doe je liefst als de lak en/of het kalotje nog warm is zodat de bal goed wordt gevuld met de knoop en de lak.
Er zijn ook kalotten die een gaatje hebben in de bal. In beide helften één. Zo één kan je gebruiken als hangeroog tussen kralen aan een collier of armband. Hierbij heeft het oog of de haak de functie van hangeroog en de bal de functie van kraal. Bepaal eerst waar je hem in je ontwerp past. Rijg of knoop vervolgens je sieraad met het kalotje. Werk je sieraad netjes af, eventueel zoals hierboven beschreven. Nu hang je aan het hangeroogje of de haak van het kalotje een mooie edelsteen of andere opvallende hanger.

Kalotjes en inlakballen


Kalotjes en inlakballen zijn dus kleine onderdelen waarmee je een knijpkraal kunt verbergen. Op deze manier kun je je sieraad netjes afwerken. De kalotjes en inlakballen zijn per set van 6 tot 10 stuks verkrijgbaar, met oogjes in diverse afmetingen.