open-popup-link

Ilona's Webgems

Kralen die Stralen!

Voor 17 uur besteld, morgen in huis ( werkdagen )

Filter producten

Kleur

Maat

Model

Categorieën

 • Voor 17 uur besteld,
  morgen in huis (werkdagen)
 • 100% niet goed
  Geld terug garantie!
 • Geniet elke dag van
  de nieuwste items
 • Altijd de beste deals
  en prijzen
 • Veilig online betalen
  via uw eigen bank

Geknoopte strengen

1 - 24 van 32

1 - 24 van 32

Geknoopte ketting

Een geknoopte ketting is één van onze favorieten. Het knopen van een ketting is ontstaan in de tijd dat parels nog erg kostbaar waren. Ze werden nog letterlijk opgedoken door parelduikers. Om te voorkomen dat de parels van een geregen ketting af zouden glijden als de ketting zou breken werd er tussen elke parel een knoopje gelegd; de geknoopte ketting.

Geknoopte ketting niet alleen met parels

Nu wordt datzelfde principe nog steeds gebruikt. Een geknoopte ketting hoeft echter niet alleen meer met parels te zijn gemaakt. Niet alleen zijn parels goedkoper geworden (denk aan de cultivé parel) maar het wordt ook gebruikt voor ander kostbare kralen. Als gevolg van het knopen van een ketting valt zo’n ketting ook erg mooi. Ook dat kan een reden zijn om er zelf ééntje te maken.

Knopen van een ketting arbeidsintensief

Het knopen van een ketting is een arbeidsintensief proces. Daarom heeft Ilona’s er verschillende in voorraad voor je. Een geknoopte ketting van Ilona’s is eigenlijk altijd een streng met bijzondere kralen. Voorbeeld daarvan zijn verschillende soorten agaat kralen, welke allen bijzonder zijn om hun vorm en kleur, verschillende soorten kwarts, uiteraard mexican fire opal (mexicaanse vuuropaal) en labradoriet kralen. Stuk voor stuk bijzonder genoeg om in de vorm van een geknoopte ketting aan te bieden.

Wil je zelf een geknoopte ketting maken?

Dat kan. Op internet vind je verschillende instructies tot en met filmpjes aan toe. Wat je nodig hebt is tijd, het is geen haastklus. Geduld, alle begin is moeilijk, en wat gereedschap. Met een goede draad (welke tenminste 2,5 maal zo lang is als de lengte wanneer de kralen geregen zijn) en een puntige, niet scherpe pincet, kan je een prachtige geknoopte ketting maken. 
Eerst rijg je alle kralen op de draad, vervolgens pak je één uiteinde en één kraal. Maak een lossen knoop in de draad tussen die ene kraal en de rest. Steek je pincet door deze losse knoop en pak met je pincet de draad strak boven de kraal vast. Trek vervolgens de knoop aan. Deze glijd over de pincet strak op de kraal. Rijg vervolgens de volgende kraal aan en herhaal dit proces. Met wat oefening kun jij ze straks zelf maken.