Grote rol rijgdraad licht blauw
  • Materiaal Polyester
  • Lengte 430 meter
  • Klik voor meer info
€5,50Incl. btw €4,55Excl. btw
Rijgnaald met flexibel oog Large
  • Large rijgnaald
  • boorgaatjes tot ca. 0.50mm
€11,95Incl. btw €9,88Excl. btw
Rijgnaald met flexibel oog Medium
  • Medium rijgnaald
  • boorgaatjes tot ca. 0.36mm
  • Klik voor staffelkorting
€11,95Incl. btw €9,88Excl. btw
Rijgnaald met flexibel oog Small
  • Small rijgnaald
  • boorgaatjes tot ca. 0.24mm
€11,95Incl. btw €9,88Excl. btw

Rijgdraad gekleurd

Met deze grote klossen gekleurd rijgdraad maak je de mooiste armbanden en kettingen. Het rijgdraad is verkrijgbaar in diverse kleuren: van basiskleuren tot trendy seizoenskleuren. Voor elk wat wils dus. Ons gekleurd rijgdraad is verkrijgbaar op grote rollen waarmee je wel even vooruit kunt. De draad is gemaakt van polyester en heeft een dikte van 0,4 tot 0,6 mm. Kies een kleur die past bij de kralen die je gebruikt. Juist deze details maken een sieraad uniek!

Als kind hebben we allemaal onze ouders weleens gevraagd om een stuk touw omdat we een ketting van kralen wilden maken. Dat touw gebruikten we als rijgdraad. We kregen het advies aan de ene kant een grote knoop in het rijgdraad te leggen (anders gleden de kralen net zo hard weer van het draad af als we ze er aan de andere kant erop regen). Vervolgens pakten we die kralen die voorhanden waren en we op dat moment mooi vonden. Van enig vooraf overdacht ontwerp was geen sprake. Als het einde van het rijgdraad was bereikt of als de mooie kralen op waren was onze ketting klaar. De twee uiteinden werden aan elkaar geknoopt door onze bemoedigende ouders en we liepen vol trots met onze eigen gemaakte ketting over straat. Als jongen had je wellicht de neiging om je ketting weg te geven, bijvoorbeeld aan je moeder of je oma die er, zo mogelijk, nog trotser mee over straat liep.
Nu gebruiken we nog steeds rijgdraad. Het is echter allang geen touw meer wat we gebruiken. Al naar gelang het ontwerp van ons collier (we maken ook geen kettingen meer en ons vocabulaire is uitgebreid) of onze armband en het gewicht van de kralen die we gebruiken kiezen we zorgvuldig het juiste rijgdraad uit. Het materiaal is van belang, net als de dikte en de kleur. Bij Ilonaswebgems kan je kiezen uit verschillende opties. Zo bieden we onder andere draad aan op kaartjes van nylon en hebben we gecoat draad met een kern van RVS (roest vast staal) dat resistent is tegen knikken. Als je veel rijgdraad van een bepaalde dikte en kleur gebruikt hebben we ook grote rollen rijgdraad beschikbaar. Het dunste rijgdraad dat we momenteel aanbieden is 0.18 millimeter dik (RVS draad met een coating) en het dikste is 0.98 millimeter dik (Nylon draad op een kaartje).