Zelf sieraden maken tijdens een leuke en leerzame workshop? Hier vind je diverse workshops waarin je kunt leren hoe je je eigen sieraden maakt.

Wil jij hier ook je workshop sieraden maken geheel kosteloos aanbieden? Dat kan! Wij brengen graag jouw edelstenen - of sieraden workshop onder de aandacht. Stuur ons een mail met de volgende informatie:

  • Naam en inhoud van de workshop
  • Locatie
  • Kosten
  • Evt link naar de workshop
  • Contactgegevens
  • Een afbeelding of foto

Na goedkeuring plaatsen we jouw workshop kosteloos op de website. Stuur je mail naar [email protected] Natuurlijk stellen we het erg op prijs als je een link naar onze webwinkel plaatst.

Workshops sieraden maken

Parels knopen / Makkum

Atelier Reijns knoopt en rijgt parelsnoeren voor juweliers. Tevens geven zij er workshops in. Bij jou thuis of op locatie, bijvoorbeeld bij personeelsverenigingen, maar ook in het atelier in Makkum.

Tijdens de workshop wordt er iets over het bedrijf en de eigenaar verteld en vervolgens over de parels. Hierna volgt een uitleg en ga je zelf aan de slag met het rijgen en knopen van parels. Iedereen kan “plankjes” gebruiken om op te knopen en er zijn pincetten, spelden, draad en andere toebehoren beschikbaar. Deze kunnen tijdens de workshop ook aangeschaft worden.
De workshop duurt ongeveer 3,5 uur, soms wat langer.
 
De kosten van een workshop zijn vanaf € 39,- per persoon, dit is inclusief zoetwater parels en een zilveren slot met eind oog. Er zijn tegen bijbetaling tevens losse zilveren beads, kralen en parels en eventueel andere zilveren sluitingen verkrijgbaar om er een heel eigen sieraad van te maken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

De groepjes kunnen maximaal 6 tot 8 personen zijn, als het grotere groepen zijn zal ik een assistente meenemen.

Meer informatie
Meer informatie vind je op www.atelierreijns.nl. Opgeven voor een sieraden workshop kan via [email protected]

Atelier Reijns
Wunstelling 39
8754LA Makkum
06-23129497

Parels knopen / Makkum


Workshops sieraden maken / Hazerswoude-Dorp

Lijkt het je leuk om sieraden te leren maken? Zowel voor kinderen als volwassenen worden workshops georganiseerd. Kijk voor verdere informatie op de website of bel even.
 
Mijn winkel/atelier ligt aan de Burgemeester Smitweg 11 te Hazerswoude-Dorp. Hier vind je de zeer gevarieerde collectie sieraden. Koffie en thee staan altijd klaar.

CAROLINE DEVILEE SIERADEN is elke zaterdag geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Je kunt mij altijd bellen om op een ander tijdstip langs te komen.
 
Meer informatie
Meer informatie vind je op www.cdsieraden.nl.

Caroline Devilee Sieraden
Burgemeester Smitweg 11
2391 ND  Hazerswoude-Dorp
Tel. 06-21897218
[email protected]

Workshops sieraden maken / Hazerswoude-Dorp


De Kracht van Zacht / Zuilichem

Een heerlijke middag zuiver genieten. Na een uitleg en ervaring over de werking van edelstenen, krijg je de gelegenheid je eigen sieraad (oorbellen, armband en/of ketting) te ontwerpen en maken. De workshop wordt gegeven op de locatie in Zuilichem van 14.00 -17.00 uur.

De prijs van de workshop is inclusief een uitgebreide digitale reader als naslagwerk.
Materiaal kosten van de edelstenen worden apart afgerekend.

Meer informatie
Meer informatie vind je op www.deverwenbron.nl

De Kracht van Zacht / Zuilichem


Workshop Zilverklei-sieraden maken / Oisterwijk

Ben je op zoek naar een creatief uitje? Dan is de workshop zilverklei een echte aanrader. Tijdens de workshop maak je een uniek sieraad met behulp van zilverklei. Dit klinkt ingewikkeld en uitdagend is het zeker, maar de workshop is voor iedereen toegankelijk. Zelf zonder enige ervaring ga je na afloop naar huis met een schitterend sieraad.

Art Clay Silver, ook wel zilverklei genoemd, is een kneedbare klei die bestaat uit kleine zilverdeeltjes, water en bindmiddel. De klei heeft dezelfde fijne eigenschappen als andere soorten klei en kan eenvoudig worden bewerkt. Zo kun je bijvoorbeeld een ring, een hanger, bedeltjes of oorbellen maken. Tijdens de workshop maak je kennis met een aantal basistechnieken. Ook besteden we aandacht aan de bewerking en afwerking van de klei.

Wanneer je sieraad helemaal gevormd en afwerkt is, wordt het verhit in een speciale oven. In ongeveer 20 minuten smelten de zilverdeeltjes samen. Tevens zal het water verdrogen en vergaat het bindmiddel. Wat overblijft is een uniek sieraad van maar liefst 99,9% puur zilver, wat je na het polijsten meteen kunt dragen.

Tijdens de workshop liggen er diverse boeken voor je klaar ter inspiratie. Maar je kunt ook een eigen ontwerp meenemen. Daarnaast kun je altijd een beroep doen op de gecertificeerde docente. En wanneer het echt even niet lukt, zijn er voldoende mallen en voorbeelden beschikbaar. Hierdoor is de workshop zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Korte workshop - €49,50 p.p. + kosten polijstmiddelen €4,50 p.p.
In deze workshop van 3 uur maak je een mooie hanger. 10 gram zilver is inbegrepen. Met minimaal 3 personen gaan we van start.
 
Basiscursus - €195,00 p.p.
Deze cursus bestaat uit 5 lessen. Je maakt een hanger, een ring en een derde werkstuk naar eigen keuze. De workshopprijs is inclusief 30 gram zilver.
 
Dagworkshop - € 87,50 p.p.
Heerlijk dagje uit met vriendinnen of collega’s? Deze dag start om 10.00 uur. Je maakt een sieraad naar keuze. 12.30 lunch. Rond  16.30 sluiten we de dag af. Inclusief 10 gram zilver, lunch, koffie/thee met wat lekkers.

Inloopatelier
Na een basisworkshop is er de mogelijkheid om in het atelier te komen werken. Kosten: €15,00 per 2,5 uur. Raadpleeg de agenda op de website. Stempelkaart (5x inloopatelier) 70,00.
Werkmaterialen zijn in het atelier aanwezig. Wij komen op verzoek ook op jouw eigen locatie.

Meer informatie
Meer informatie en de workshop data vind je op www.zilverke.nl.
 
Atelier 't Zilverke
Marianne de Bakker-Depmann
Kap. Huijberslaan 2
5061 BC Oisterwijk
06-22443833 / 013-5220206

Workshop Zilverklei-sieraden maken / Oisterwijk


P67Jewelz Sieradenworkshops / regio Den Haag

Ik werk met halfedel- en natuursteen, (Tsjechisch) kristal en zoetwaterparels. Momenteel bied ik 3 soorten sieradenworkshops aan, maar in overleg kan daar ook van afgeweken worden.
Ik heb een atelier ter beschikking in Leidschendam met voldoende parkeergelegenheid, maar kan de workshop ook bij de mensen thuis laten plaatsvinden.

Prijzen vanaf €29,50.

Meer informatie
Meer informatie vind je op www.p67jewelz.nl.

P67Jewelz Sieradenworkshops / regio Den Haag


Sieraden maken van halfedelstenen / Amsterdam

Even voorstellen, Ik ben Gonny de winter en ik woon in de leukste buurt in Amsterdam, de Pijp.
Sinds kort ben ik begonnen met workshops geven “sieraden maken van halfedelstenen”.
In drie uur heb je een mooi sieraad waar je trots op kan zijn. Een erg mooi cadeau voor jezelf of voor een ander.

Je hebt de keuze uit wel 200 verschillende kralen in vele kleuren en vormen, zoals amethist, citrien, fluoriet en nog vele andere.

Op zondag kan je hier gratis parkeren maar ik ben ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Je krijgt naast een hapje en een drankje ook begeleiding bij het maken van je mooie sieraad.
Prijzen inclusief workshop van € 30,- voor een ketting tot € 15,- voor een ring. We maken er tevens een gezellig middag van, ik woon vlakbij het centrum van Amsterdam.

Meer informatie
Bel voor een afspraak.

Gonny de Winter
020-6737392
06-52789841

Sieraden maken van halfedelstenen / Amsterdam


Workshop: `Tweede leven van een sieraad`/ Amsterdam

`Tweede leven van een sieraad`, geïnspireerd raken en op ideeën komen, wat je kunt doen met je mooi-maar-ik-draag-ze-niet-sieraden. 

De workshop wordt gegeven in een grachtenpand, 5 minuten lopen van het CS in Amsterdam

Meer informatie
Meer informatie vind je op http://amstergem.nl/aanbellen/

Workshop: `Tweede leven van een sieraad`/ Amsterdam


Zeeuwse sieraden maken bij mij of bij jou thuis / regio Zeeland

Na een korte uitleg kan iedereen aan de slag, of je nou creatief bent of niet. Samen maken we tijdens de workshop mooie sieraden naar keuze waarbij vele technieken gebruikt kunnen worden.

Ik heb alle benodigde materialen en vele voorbeelden van sieraden mee. Een workshop sieraden maken duurt ongeveer 3 uur. Het enige dat we nodig hebben is een grote tafel om aan te werken en een plek om alle kralendozen uit te stallen. Het aantal deelnemers is minimaal 4.

De prijs voor een workshop sieraden maken bedraagt € 10 per persoon, exclusief de gebruikte materialen. De kralen zijn per stuk geprijsd. De prijs van een ketting loopt uiteen van ca. €15 tot €35 afhankelijk van de gebruikte materialen. Dit is dus exclusief de prijs van de workshop.

Meer informatie
Wil je mee doen, geef je dan op via e-mail: [email protected]

Kralenkunst
Monique Brassé
beeldenkunstenaar & sieraden ontwerper

Zeeuwse sieraden maken bij mij of bij jou thuis / regio Zeeland


Workshop stijlvolle sieraden maken / Aalden, Drenthe

Ben je ook zo gefascineerd door kleur én kralen? Dan is een workshop volgen bij mij een uitstekende keuze. In een dagdeel van ca. 3 uur leer je bijvoorbeeld een stijlvolle en unieke ketting en/of armband te maken. Je kunt kiezen uit diverse rijgtechnieken en er is een ruime voorraad aan verschillende soorten kralen aanwezig.

De workshop wordt bij mij thuis gegeven en kost 15 euro, incl. toebehoren en excl. kralen.

Meer informatie
Voor meer informatie en opgave kun je bellen naar Nel Bruser, tel. 0591-371237 (Aalden, Drenthe) of mailen: [email protected]

Workshop stijlvolle sieraden maken / Aalden, Drenthe


Workshop bij Passionforstones: sieraden maken / Beverwijk

De fascinatie voor mineralen (ze geven positieve energie af) en mijn creatieve talenten resulteerden op een dag in het maken van sieraden: van zilver, edelstenen en organische materialen (amber, parels en koraal). Het zijn unieke, eenmalige creaties... en via mij extra energetisch opgeladen.

Voornamelijk mineralen (zilver is hier de optimale geleider) hebben via hun energie invloed op de spirituele, mentale, psychische en fysieke gesteldheid van de mens. Houd Je van bepaalde stenen en/of kleuren? Wil Je er graag van bepaalde aandoeningen af? Of ben je op zoek naar een uniek cadeau? Ik deel graag mijn passie met jou en maak sieraden die bij jou passen. Van persoonlijk consult tot sieradenparty of workshop... Ik wens je veel plezier op mijn site.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de workshop op www.passionforstones.nl.


Sieraden maken, een kunst / Driebergen

Speel jij ook wel eens met de gedachte om zelf een sieraad te maken? Ik kan je daarbij helpen. Ik geef mijn dagworkshops van 10 tot 16 uur, incl. lunch, koffie/thee en iets lekkers, in mijn Atelier José in Driebergen.

De workshop bestaat uit een cursus voor beginners en gevorderden kunnen zich hierbij voegen. Ieder krijgt op zijn eigen niveau les. Veel technieken komen aan bod, zodat je een goede basis hebt om zelf verder te gaan.

Vanwege de beperkte ruimte zal een groep bestaan uit slechts 2, 3 of 4 cursisten. Een garantie dus voor veel persoonlijke aandacht . Aan het eind van een leuke dag ga je met veel ervaring en enkele bijzondere werkstukken naar huis.

De kosten van de dagworkshop bedragen €75 p.p. inclusief materiaal (uitgezonderd enkele dure onderdelen), koffie of thee en lunch.

Liever een halve dag? Ook dat kan. De kosten voor de halvedag workshop bedragen €30 inclusief materiaal (uitgezonderd enkele dure onderdelen), koffie of thee en iets lekkers.

Meer informatie
Wil je meer informatie? Stuur mij een mailtje en ik zal al je vragen beantwoorden. Kijk ook eens op mijn website www.sieradenschilderijenatelierjose.com

José Lubbers,
Beeldend Kunstenaar
[email protected]
0343-516476  

Sieraden maken, een kunst / Driebergen


Workshops sieraden maken / Eijsden

Onder de naam ‘Voor de Sier’ ben ik in 2013 gestart met het geven van workshops. Je kunt bij mij terecht voor het maken van een mooie ketting, een armband of oorbellen, maar ook voor het pimpen van een paar slippers of een kinderfeestje.  In de vakantieperiodes organiseer ik ook moeder-dochter-sieradenworkshops.

De prijzen van de workshops variëren van 10 euro voor het maken van een armband tot  35 euro voor een ketting van luxe materialen als edelsteen.  Een workshop duurt 2 tot 2,5 uur. Na afloop van de workshop neem je je eigen, helemaal naar jouw wens gemaakte sieraad mee naar huis.
 
Waar zorg ik voor als je een workshop komt volgen?
•    je krijgt een duidelijke instructie en begeleiding bij het maken van je sieraad
•    je kunt gebruik maken van de benodigde tangen, scharen e.d.
•    Je kunt  een keuze maken uit kralen, draad, slotjes en wat je nog meer nodig hebt voor het maken van je eigen juweel
•    bij een workshop slippers pimpen zorg ik voor een paar teenslippers, maar je eigen slippers meebrengen mag natuurlijk ook
•    koffie, thee en wat lekkers

De prijzen gelden voor workshops die bij mij thuis in Eijsden (Zuid-Limburg) of in mijn atelier in Simpelveld worden gehouden. Indien gewenst kan ik ook naar je toe komen;  er  wordt dan een reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer in rekening gebracht.

Meer informatie
Meer informatie vind je op mijn website www.voor-de-sier.com. Je kunt ook een mailtje sturen naar [email protected]

Workshops sieraden maken / Eijsden


Workshop je eigen unieke ketting rijgen van halfedelstenen en/of parels / Rotterdam e.o.

Sinds kort bieden wij ook de mogelijkheid om een workshop bij ons te doen. Tijdens deze workshop ga je zelf het sieraad van je droom ontwerpen en maken. Uiteraard zullen wij je graag helpen en advies geven.

Een aantal rijg- en knooptechnieken wordt geleerd en al gauw kan je aan de slag. Je kan een ketting of armband gaan maken passend bij een bepaalde outfit, maar je kan ook kiezen voor bepaalde stenen vanwege hun helende werking of passend bij jouw persoonlijkheid en/of sterrenbeeld.
Kortom: mogelijkheden te over. Het kan op locatie of bij ons in de zaak. De minimale deelname is 2 personen.

De prijzen zijn afhankelijk van je wensen en de gebruikte materialen. We werken voornamelijk met halfedelstenen, zoetwaterparels en zilver.

Workshops kunnen in de ochtend en in de middaguren afgesproken worden (3 uur) en de kosten vanaf 65 euro per persoon, inclusief koffie en gebruikte materialen, waarna je met een prachtig uniek sieraad naar huis gaat.

Meer informatie
Voor verdere informatie of reserveringen kun je ons vrijblijvend mailen.

Workshop je eigen unieke ketting rijgen van halfedelstenen en/of parels


Een sieraad van edelstenen maken bij BeBalancedBeads / Almere

Ben je op zoek naar een prachtige ketting met lapis lazuli? Of een mooie armband van aquamarijn met zilverkleurige kralen?
En wil je deze zelf maken?

Binnen een paar uur kan je, samen met vriendinnen, in een middag of een avond je eigen sieraad maken. Ik kom graag met alle materialen naar je toe en help jullie om ieder een armband of ketting van edelsteen te maken. Je kiest zelf voor de stenen, de lengte, de kleur…. en maakt je eigen unieke armband of ketting. 
De ideale grootte van een groepje is 6 tot 8 deelnemers. 

De kosten zijn €30,- per persoon, inclusief alle materialen. 

Voor informatie: kijk op mijn website www.bebalancedbeads.nl, stuur een mail naar [email protected] of bel me (Ada Kaspersma) op 06-24428476

 

 


Workshops parels knopen en sieraden maken / Enschede, Hengelo en omgeving

Ik zal me even voorstellen: ik ben Esther en ik geef sinds ongeveer 5 jaar workshops in het knopen en rijgen van parels en het maken van sieraden. Ik werk hiervoor met verschillende kwaliteitsmaterialen, waaronder zoetwaterparels, zilver, edelstenen (o.a. jade, onyx, kwartssoorten, amazoniet, agaat, turkoois, enz.), glas, hout, enzovoort. In groepjes van +/- 3 tot 8 dames wordt alles wat je wil weten over het zelf maken van sieraden en het op de juiste manier rijgen en knopen van parels geleerd. Iedereen gaat daarna naar huis met zelfgemaakte kwaliteitssieraden tegen een hele betaalbare prijs. Dit kan op locatie maar ook bij mij thuis, net wat je zelf wil.

Meer informatie
Kijk voor een impressie van mijn sieraden (en dus de sieraden die je kunt maken) op: www.facebook.com/EstherJewelleryLifestyle. Voor meer informatie neem contact op.  Hopelijk graag tot ziens!

Workshops parels knopen en sieraden maken


Unieke, creatieve, luxe workshop / Nunspeet en op locatie

Heb je interesse in een unieke, creatieve en/of luxe workshop? Lees dan verder.

Mijn naam is Alisa Hesseling en ik ben een afgestudeerd goudsmid met een eigen bedrijf in Nunspeet genaamd goudsmederij Klassiek&Modern.

Sinds mijn afstuderen in Juli ben ik druk bezig een bedrijf op te zetten waarbij ik het leuk vind om workshops te geven in het maken van sieraden. In een tijdsbestek van ongeveer 1½ tot 2 uur maak je een prachtige hanger uit 1e gehalte zilver met een edelsteen naar keuze.

De workshop kan gegeven worden bij jou thuis als je in de omgeving van Nunspeet woont. Als je verder weg woont kan er gekeken worden naar de mogelijkheden.

Meer informatie
Voor meer informatie over mijn sieraden kun je kijken op http://www.facebook.nl/klassiekenmodern waar je ook een bericht kunt achter laten. Of neem contact op via: [email protected]

Unieke, creatieve, luxe workshop / Nunspeet en op locatie


Workshop sieraden maken / Wageningen

Als tuin en landschapsarchitect ben ik gefascineerd door de aarde en mede daardoor door stenen. Ik verzamel al jaren “gewone stenen” en  halfedelstenen in de vorm van kralen.
Naar aanleiding van de vraag naar het maken van een sieraad ben ik begonnen met mijn hobby: het maken van halssieraden van halfedelsteen, meestal in combinatie met zilver.
Het ontwerpen van een tuin vertoont verassend veel overeenkomsten met het ontwerpen van een halssieraad. Mijn inspiratie is de natuur in vorm en kleur.

Als ontwerper is het een geweldige  uitdaging om van halfedelstenen een uniek sieraad te maken; ik doe dat graag in combinatie met bijzondere zilveren kralen. Elk sieraad is een uniek sieraad.

Wat begon als hobby is nu professioneler geworden. Ik werk in opdracht (nieuw en draagbaar maken), exposeer regelmatig en doe kleine reparaties. Ook geef ik workshops:
Voor minimaal 2 en maximaal 5 personen heb ik ruimte. Je kunt je als groep of individueel opgeven. (vriendinnen, zussenuitje etc.). Datum en tijd kan in overleg worden vastgesteld.

De workshopkosten zijn €20 pp. (1 dagdeel), exclusief kralen, inclusief draad, knijpkralen en een eenvoudig slotje. Natuurlijk zijn er bij mij kralen te koop.

Naast kralen van edelsteen zijn er ook kralen van keramiek, parels, zilver, verzilverd, brons en tin aanwezig. En wil je jouw eigen kralen meebrengen om daar weer iets nieuws van te maken kan dat natuurlijk ook.

Meer informatie
Marian van de Wolfshaar
Sparrenbos 25
6705 BB Wageningen
0317-410501
[email protected]

Workshop sieraden maken / Wageningen


Workshop parelknopen of je parelsnoer (opnieuw) laten knopen

Parels leren knopen is een kwestie van doorzetten. Wil je het proberen, dan leer ik het je graag!

Kosten: €37,50 inclusief parelsnoer & zilveren kapittelsluiting.

Ik woon & werk in Haarlem, maar kom ook graag naar jou toe.

Heb je geen zin om zelf te leren knopen, maar wil je toch je snoer laten overrijgen of knopen? Ook dat is mogelijk.

Meer informatie
Stuur een email met vragen & wensen naar [email protected]

Workshop parelknopen of je parelsnoer (opnieuw) laten knopen