Geen producten gevonden...

Gold filled sieraden en onderdelen

Als sieraden of onderdelen ‘gold filled’ zijn, betekent dat dat er een laag van 14 karaat goud (of meer)aan een basismetaal (meestal koper of messing) wordt verbonden. Dit wordt mechanisch, door middel van hitte en druk, gedaan tot het goud een bepaalde dikte  heeft bereikt. De dikte van het goud moet minimaal 1/20 deel van het totale gewicht zijn. Omdat gold filled sieraden er uit zien als echt goud, is het een populair alternatief voor massief gouden sieraden. Een groot voordeel van gold filled materiaal is dat het over het algemeen goed verdragen wordt door mensen die allergisch zijn en daardoor alleen goud kunnen dragen.

Gold plated of vergulde materialen

De termen ‘verguld’ en ‘gold plated’ betekenen hetzelfde. Ook hierbij wordt er een laagje goud om een basismateriaal aangebracht. Maar anders dan bij goldfilled materialen wordt bij het vergulden veel minder goud gebruikt. De goudlaag bij vergulde, of gold plated materialen is ongeveer 100 keer dunner. Dat maakt gold plated materialen goedkoper dan goldfilled materialen.

Slijt het?

Bij juist gebruik van gold filled materialen zal het gouden laagje er niet afslijten en gaat je sieraad lang mee. Gold filled materialen behouden hun mooie goudkleur. Het wordt niet voor niks ‘a lifetime jewellery’ genoemd. Fijn aan gold filled sieraden is dat deze goedkoper zijn dan massief gouden sieraden. Terwijl er op de kwaliteit niks aan te merken is. Gold plated sieraden worden na verloop van tijd minder mooi omdat het dunne goudlaagje er af slijt. Hoe snel dit gaat is afhankelijk van de zuurgraad van je huid en hoe vaak het sieraad gedragen wordt.