Geen producten gevonden...

Vermeil sieraadonderdelen

Vermeil sieraadonderdelen en sieraden zijn gemaakt van sterling zilver (.925), waarop een laagje echt goud is aangebracht. Dit wordt ook wel verguld zilver genoemd. Hierdoor zien de sieraadonderdelen en sieraden eruit als echt (massief) goud, maar het voordeel is dat ze veel goedkoper in aanschaf zijn. Luxe uitstraling, lage prijs. Net als massief goud zijn Vermeil sieraadonderdelen verkrijgbaar in geelgoud en roségoud (roodgoud).

Wanneer mag je iets Vermeil noemen?

Een sieraad mag je alleen Vermeil noemen als de basis van de materialen bestaat uit 925 sterling zilver. Verder mag er geen enkel ander metaal gebruikt worden. Dus geen koper, messing of nikkel e.d.

Voor- en nadelen Vermeil sieraadonderdelen

Het voordeel van de Vermeil sieraadonderdelen is dat de prijs lager is dan die van massief goud. Het nadeel is dat de mooie goudkleur sneller vervaagt dan bij bijvoorbeeld Goldfilled sieraden, omdat er maar een heel dun laagje goud gebruikt wordt. Goldfilled gaat een leven lang mee. Omdat de basis van sterling zilver is, is de kwaliteit van Vermeil sieraden echter wel heel erg goed. Vermeil sieraadonderdelen zijn ideaal als je mooie gouden sieraden wil maken, tegen een hele scherpe prijs.